5 természetes módszer a fejfájás csökkentésére

Szirák Viki
Írta: ,

Nincs is annál rosszabb, mint amikor a munkanap végéhez közeledve megérzed, hogy megfájdult a fejed. Hiszen ez innentől kezdve sok esetben az egész napodat tönkreteszi, és nemhogy kedved, de erőd sem lesz esetleg kimozdulni, vagy a családoddal tölteni az időt. Ha a gyógyszerek általában nem segítenek sokat, vagy épp nincs otthon semmi, az alábbi természetes összetevőket is igénybe veheted a fejfájás megszüntetéséhez!

A fejfájást nagyon jól tudják csillapítani a természetes összetevők, a kakukkfűből és a rozmaringból készült olajak pedig egyaránt hatékonyak ilyen szempontból!

Először is csöppents egy-két cseppet belőle a homlokodra és mindkét halántékodra, majd ezt gyengéden masszírozd bele a bőrödbe.

Ezek után ülj be a csendes, sötét szobába, és tölts ott megszólalás nélkül néhány percet, hogy a természetes összetevők hatni kezdhessenek.

2010-ben egy kutatás során kiderült, hogy a kakukkfűben és a rozmaringban is megtalálható az úgynevezett karvakról, ami egy terpénvegyület, és épp úgy viselkedik, mint a gyulladáscsökkentő gyógyszerek.

Ha sokszor küzdesz fejfájással, érdemes a magnéziumot mindig a közelben tartanod.

Orvosok szerint ugyanis a migrénre hajlamos emberek agyában általában jóval alacsonyabb a magnéziumszint a normálisnál egy fejfájás közben, sőt, ez úgy általánosságban is igaz rájuk.

Emiatt lehet gyakrabban fejfájásod, és ezért is érzed meg ezeket olyan erősen.

A szakértők szerint napi szinten 400 mg magnéziumot kéne bevenned, hogy helyreálljon a testedben a szint, és a gyakori migrének is megszűnjenek.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?