5 trükk, ami gyorsan csillapítja a fájdalmat

Zabolai Margit
Írta: ,

Van, amikor már csak a fájdalomcsillapító segít, de a természet kínálta lehetőségek fölött sem érdemes csak úgy elsiklani. Az alábbi módszerek segíthetnek, ha csak enyhébb fájdalmad van, ha valami miatt nem vehetsz be éppen gyógyszert vagy nincs nálad fájdalomcsillapító. Ha a panaszaid nem enyhülnek, akkor természetesen mindig érdemes tanácsot kérni egy gyógyszerésztől, vagy felkeresni az orvosodat.

Hasfájásra áfonya Kép forrása: tumblr.com

Az áfonyában található tanin természetes gyulladáscsökkentőként funkcionál, így gyors enyhülést hozhat a fájó gyomornak.

Ha hasfájós vagy vagy rossz az emésztésed, akkor napi egy csésze áfonya segíthet megszüntetni vagy enyhíteni a panaszaidat, ráadásul a gyümölcsben található antioxidánsok a bélflórára is jótékony hatást gyakorolnak, így például ha antibiotikumot szedsz, az áfonya segíthet megakadályozni a puffadással, görcsökkel, rossz emésztéssel járó kellemetlen tüneteket.

Fogfájásra szegfűszeg Kép forrása: casa-simples.tumblr.com

A fogfájás vagy gyulladt íny okozta fájdalom mind közül talán a legpokolibb tud lenni, és nem érdemes halogatni vele a fogorvos felkeresését. Addig is azonban, amíg orvoshoz jutunk, természetes fájdalomcsillapítóként rágcsálhatunk szegfűszeget.

A módszert már nagyanyáink korában is ismerték, ma azonban már azt is tudjuk, hogy miért csökkennek a panaszok a szegfűszeg elrágcsálása után.

Ennek az oka a fűszerben található eugenol, ami nem csak természetes fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, de érzéstelenítő hatása is van.