5 trükk, ami nagyon gyorsan csillapítja a fájdalmat

Zabolai Margit
Írta: ,
5 trükk, ami nagyon gyorsan csillapítja a fájdalmat

Van, amikor már csak a fájdalomcsillapító segít, de a természet kínálta lehetőségek fölött sem érdemes csak úgy elsiklani. Az alábbi módszerek segíthetnek, ha csak enyhébb fájdalmad van, ha valami miatt nem vehetsz be éppen gyógyszert vagy nincs nálad fájdalomcsillapító. Ha a panaszaid nem enyhülnek, akkor természetesen mindig érdemes tanácsot kérni egy gyógyszerésztől, vagy felkeresni az orvosodat.

A forró fürdő Kép forrása: achica.com

Egy forró fürdő csodákat tud tenni például a görcsös fájdalmakkal, mert javítja a keringést, ellazít, így a fájdalom forrását is megszünteti.

Ha nincs lehetőséged belefeküdni a kádba, akkor vehetsz egyszerűen forró lábfürdőt is, vagy szoríthatsz meleg vizes palackot a hasadra.

A kellemes meleg ráadásul megnyugtat, biztonságos érzetet kelt, ettől pedig otthonosabban, komfortosabban érzed majd magadat.

A jó közérzet pedig máris csökkenti a fájdalomérzetet is: ha kényelemben vagy, kevésbé erőteljesnek éled meg a panaszaidat, és gyorsabban hatnak a természetes vagy gyógyszer alapú fájdalomcsillapítók is.

Fogfájásra szegfűszeg Kép forrása: casa-simples.tumblr.com

A fogfájás vagy gyulladt íny okozta fájdalom mind közül talán a legpokolibb tud lenni, és nem érdemes halogatni vele a fogorvos felkeresését. Addig is azonban, amíg orvoshoz jutunk, természetes fájdalomcsillapítóként rágcsálhatunk szegfűszeget.

A módszert már nagyanyáink korában is ismerték, ma azonban már azt is tudjuk, hogy miért csökkennek a panaszok a szegfűszeg elrágcsálása után.

Ennek az oka a fűszerben található eugenol, ami nem csak természetes fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, de érzéstelenítő hatása is van.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!