5 fájdalom, amit nem lenne szabad félvállról venned!

Szirák Viki
Írta: ,

Időnként mindannyian megtapasztalunk hirtelen nyilalló fájdalmat egy-egy testrészünkben, vagy fogérzékenységet a hideg üdítők után. Általában csak legyintünk, hiszen biztosan nem jelez nagy problémát; pedig vannak olyan fájdalmak is, amiket sosem lenne szabad félvállról vennünk. Most eláruljuk, mi az, amire nagyon oda kell figyelned!

Hirtelen nyilalló fejfájás Kép forrása: i-d.vice.com

Egyik pillanatban még minden szuper, majd a következőben hirtelen rád tör a nyilalló fejfájás? Ez rengeteg problémára utalhat, és bár nem szabad azonnal a legrosszabbra gondolni, de akár komoly bajt is előjelezhet!

Ha a fájdalom mellé fényérzékenység, nyakfájás és bizsergés társul, akár agyi aneurizmád is lehet. Ilyenkor az agyadban lévő ér fala gyengeség miatt elvékonyodik, ami egy óvatlan pillanatban megrepedhet, és stroke-od is lehet.

Ezért sose vedd félvállról, ha hirtelen nyilalló fejfájás tör rád!

Fogérzékenység esetén Kép forrása: midnight-charm.com

A fogérzékenység szinte mindenkinél jelentkezik előbb-utóbb, de valójában ezt sem lenne szabad félvállról venni! Ha ugyanis a fogad külső rétege, a zománc megsérült, az idővel a fogad belsejében található idegeket is érinteni fogja.

Emiatt pedig rövidesen elviselhetetlen fájdalmat érzel nem csak hideg, de meleg ital fogyasztása esetén is, sőt, szimplán étkezés közben is.

Arról nem is beszélve, hogy egy sérült zománc bakteriális fertőzéshez vezethet, nem csak a szádon belül, de az egész szervezetedben!