Ezzel az 5 étellel rekordidő alatt legyűröd a megfázást

Balog Marianna
Írta: ,
Ezzel az 5 étellel rekordidő alatt legyűröd a megfázást

Kép forrása: rebelliouslace.com

A napsütéses, enyhe ősz ellenére menetrendszerűen beköszöntött a náthaszezon. Az ilyenkor szokásosan előforduló felső légúti megbetegedések az orrfolyás mellett általában köhögéssel és torokfájással járnak, de a felsorolt tüneteket gyakran kíséri láz is. A háziorvos ilyenkor szükség szerinti lázcsillapítást, bőséges folyadékbevitelt és pihenést javasol, amivel pár nap alatt leküzdhető a betegség. Léteznek azonban olyan természetes „gyógy-szerek”, amelyek alkalmazásával jelentősen felgyorsíthatod a gyógyulási folyamatot.

Méz Kép forrása: jondayphotography

A méz – a benne található nagyszámú aminosavnak, ásványi anyagnak és vitaminnak köszönhetően – valóságos csodaszer.

Számos egyéb jótékony hatása mellett erősíti az immunrendszert, ezen kívül baktériumölő és gyulladásgátló hatással is bír.

Megfázás kezelésére bármelyik mézfajta jó választás lehet, a leghatásosabb azonban ilyenkor az akácméz.

Vegyes virágmézzel az immunrendszeredet turbózhatod fel, és mint tudjuk, a megfelelően működő immunrendszerrel szemben kevés esélyük van a vírusoknak és a baktériumoknak.

Hő hatására a méz értékes összetevői rövid idő alatt elbomlanak, így fontos, hogy terápiás célokra melegítés nélkül fogyaszd.

 

Fokhagyma Kép forrása: squaremeal.tumblr.com

A fokhagyma jótékony hatásait már az ókorban is ismerték, az egyiptomiak, a görögök, a rómaiak és az ázsiai népek gyógyszerként is alkalmazták.

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő fűszernövény nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és ásványi anyagokat (vas, szelén, réz, mangán, kalcium), aminek köszönhetően – számos gyógyhatásán túl – nemcsak a megfázás hatékony ellenszere, de az immunrendszert is erősíti.

Ha mézzel és citromlével együtt fogyasztod, a vírusoknak és a baktériumoknak esélyük sem marad a túlélésre.

 

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!