Ezt árulják el a kezeid az egészségedről!

Póta Szilvia
Írta: ,

Nem kell tenyérjóshoz fordulnod ahhoz, hogy megtudd, mit tartogat számodra a jövő, kezeidről te magad is sok mindent leolvashatsz! A vékony körmök, a remegő kezek, illetve a bőr változásai például mind-mind azt jelezhetik, hogy valami nincs rendben az egészségeddel!

Remegés Kép forrása: elitedaily.com

Ha kontrollálatlanul remegni kezdenek a kezeid, a legfontosabb, hogy ne pánikolj! Előfordulhat ugyanis, hogy mindez csupán azért van, mert túl sok koffeint fogyasztottál aznap.

Az amerikai prevention.com szerint bizonyos asztma elleni gyógyszerek, illetve antidepresszánsok szintén előidézhetnek remegést. Amennyiben azonban a probléma gyakorta jelentkezik és az említett körülmények esetedben nem állnak fent, úgy érdemes mielőbb orvoshoz fordulnod!

Olykor a remegést ugyanis okozhatja akár kezdődő Parkinson-kór, vagy valamilyen idegrendszeri betegség is.

Elszíneződött körmök Kép forrása: playbuzz.com

Az egészséges köröm rózsaszínes árnyalatú, a körömágynál kicsit világosabb, fehérebb. Ezzel szemben, amikor a körmök zöldes, vagy sárgás színt vesznek fel, okkal gyanakodhatsz gombás fertőzésre, mellyel érdemes felkeresni az orvosodat.

A sárgás szín ritka esetekben utalhat akár tüdőbetegségre is, ezért ha ilyen tünettel találkozol, nem érdemes figyelmen kívül hagynod! Míg a kékes körmök jelezhetnek keringési zavart, addig a szürke szín utalhat akár vashiányra is.

A vöröses árnyalat magas vérnyomásra, a fakó körmök pedig vérszegénységre figyelmeztetnek.