Ezért tesz jót napi egy pohárka az egészségednek – És még a diétába is belefér!

Nagy Niki
Írta: ,

Minden nap egymással teljesen ellentmondó híreket olvasni a neten. Hétfőn azt látjuk, hogy a tehéntej ártalmas az egészségre, kedden pedig azt, hogy kihagyhatatlan eleme az egészséges táplálkozásnak. Szerdán mindenki óva int az esti gyümölcsevéstől, csütörtökön már azt halljuk, hogy igazából teljesen mindegy, mikor esszük őket. Ugyanez vonatkozik az alkoholra is: úgy tudjuk, napi egy pohár jót tesz az egészségnek, de diéta alatt mégsem szabad fogyasztanunk. Most akkor mi is az igazság?

Akik okosan isznak, vékonyabbak Kép forrása: tumblr, eros-addict

Ezúttal is a „mindent mértékkel”  elv visz minket legközelebb a megoldáshoz.

Kutatások bizonyították, hogy az alkohol bizonyos mennyiségű fogyasztása pozitív hatással van a depresszióban szenvedőkre, valamint segít a keringési rendellenességek és a rák megelőzésében.

Ezen kívül – és most itt kapaszkodj meg – az ésszel alkoholizálók sokkal vékonyabbak, mint józan társaik!

Mit és mennyit igyunk? Kép forrása: tumblr, crescentmoon06

Mi az ideális mennyiség? Biztosan nem az, amit hétvégenként egy-egy jobb házibuliban ledöntünk, és természetesen az sem mindegy, milyen alkoholt iszunk.

Derékbőség tekintetében a száraz boroknak és a vodkának nincs párja a világon: ezek tartalmazzák a legkevesebb kalóriát, hiszen nincsenek az alkoholon kívül plusz cukorral teletömve.

Aki a tejszínes, színes-szagos koktélokat kedveli, annak sajnos van egy rossz hírünk: ezeket a diéta alatt teljesen félre kell tenni, ugyanis nem az alkohol mennyisége, hanem a hozzáadott zsír és cukor az, ami teljesen derékba vágja az egészséges életmódunkat.