Ezért érzed állandóan fáradtnak magad - Felkutattuk a leggyakoribb okokat!

Stumpf Bea
Írta: ,

„Hogy vagy?” „Ahh, fáradt vagyok...” – ismerős párbeszéd? Nap mint nap elhangzik, ezért már nem is tulajdonítunk nagy jelentőséget az egész jelenségnek, pedig egyáltalán nem normális, hogy állandóan fáradtak vagyunk. Nézd meg, mi okozhatja a folytonos álomkórt, és hogyan tehetsz ellene!

Ami nyilvánvaló… Kép forrása: unsplash.com

Van néhány olyan egyértelmű dolog, amitől kevésbé érezheted magad fittnek és energikusnak a mindennapokban. 

A fáradtságod legnyilvánvalóbb oka lehet, hogy nem alszod ki magad, vagy esetleg nem pihentetően alszol. Mindenkinek más az alvásigénye, de nagyjából 7-8 órának elégnek kell lennie – az sem jó, ha 10-12 órákat alszol.

Fontos, hogy elalvás előtt, vagy ha éjszaka felébredsz, ne nyúlj a telefonodért, mert az nagyon megzavarhatja a nyugodt pihenést, illetve törekedj arra, hogy a hálószobád valóban a pihenés szigete legyen! Bár ezek nyilvánvalónak tűnnek, sokan mégsem tartják be őket.

Amit megeszel Kép forrása: unsplash

Azt, hogy mennyire vagy energikus, nagyban befolyásolja az is, amit megeszel és megiszol.

Ha például nem iszol elég vizet, akkor ólmos fáradtság, tompaság és fejfájás törhet rád, de a nem megfelelő étkezés vagy a túl nagy adagok is okozhatják a folytonos álmosságot.

Próbáld ki, hogy részlegesen vagy teljesen kivonod a cukrot az étkezéseidből! Szépen lassan iktasd ki az édességeket, hiszen ezek olyan kalóriák a szervezetednek, amiket nem tud hatékonyan felhasználni.