Ezekkel az egyszerű módszerekkel megszabadulhatsz a testedben felgyülemlett méreganyagoktól, még nyár előtt

Szirák Viki
Írta: ,

A méregtelenítés fogalmával már biztosan találkoztál, de könnyen előfordulhat, hogy te sem tudod, pontosan mit is takar. Pedig valójában időnként nagyon jót tenne a szervezetednek, ha sort kerítenél rá, hiszen a hétköznapok folyamán rengeteg méreganyag kerül a testedbe. Most megmutatjuk, milyen módszerekkel szabadulhatsz meg tőlük a nyári szezon kezdetéig!

Miért fontos a méregtelenítés? Kép forrása: unsplash

Megdöbbentő, de egy átlagos napon több, mint 80 ezer ipari vegyianyaggal érintkezel! Az élelmiszerekben megtalálhatók különféle tartósítószerek, ízfokozók, mesterséges színezékek és még sorolhatnánk, amikre a szervezetednek egyáltalán nincs szüksége. A nehézfém például felelős a puffadásért, rossz közérzetért, ráadásul komoly betegségekhez vezet.

Noha a tested különböző szervei kiveszik a részüket a méregtelenítésből, a megnövekedett káros anyagok miatt már nem képesek erre maximálisan. Itt jössz a képbe te, ugyanis ha végrehajtasz egy méregtelenítő kúrát, segítesz a testednek, és elképesztő változást tapasztalsz meg.

Sokkal kiegyensúlyozottabb, energikusabb és vidámabb leszel, ráadásul a bőröd is bársonyosabbá, tisztábbá válik! Természetesen számtalan verzió létezik erre, találhatsz 3 napos gyümölcskúrát vagy olyat, ahol bizonyos dolgokat nem fogyaszthatsz, de mi most több apró trükköt mutatunk, amik együttesen segítenek a méregtelenítésben.

Egyél sok zöld szőlőt! Kép forrása: unsplash

Talán nem tudtad eddig, de a szőlő kiváló méregtelenítő hatással bír, így ha a tavaszi szezonban gyakran fogyasztod, segít megszabadulni a különféle káros anyagoktól.

Fogyasztása során sok vizet kell innod, hiszen magas rosttartalommal bír, és ennek köszönhetően erős tisztító hatása van, így gyorsabban megszabadít a salakanyagoktól.

Ahogy tisztulni kezd a szervezeted, úgy válsz egyre inkább energikussá, amit a benne található vitaminoknak köszönhetsz.

Ne felejts el minden nap enni belőle, hiszen diéta mellé is nyugodtan lehet fogyasztani kis kalóriatartalma miatt.