Ezeket tedd torokfájás ellen

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Ezeket tedd torokfájás ellen
Ahogy beköszönt a hűvösebb, nyirkosabb idő, az ember többségét ledönti a lábáról a nátha és az influenza. Tünetei közül talán a torokfájás a legkellemetlenebb, mely sokszor makacsul ragaszkodik hozzánk. Íme, néhány tipp, miként is lehetne megszabadulni ettől a fájdalomtól!
Sós vizes gargalizálás
Fáj a torkod és nem tudod, mivel mulaszthatnád el? A sós vizes gargalizálás igen hatékonyan fertőtleníti a torkot, így egy nap többször, ahányszor csak az eszedbe jut, bevetheted ezt a praktikát.
Fontos, hogy tiszta, jó minőségű sót használj, és próbáld meg nem lenyelni, ugyanis akkor elég kellemetlen élményben lehet részed!
Fokhagymás, citromos ital
Bizonyára tudod, mind a citrom, mind a fokhagyma remek hatással van a torkodra, akár külön-külön is. Azonban megduplázhatod a hatást, ha összenyomsz pár gerezd fokhagymát, majd azt a frissen facsart citromléhez hozzáadod.
Egy kupicával igyál meg belőle a főétkezések előtt, és meglátod, hamarosan búcsút inthetsz a fájdalomnak a gyümölcs magas C-vitamin tartalmának, valamint a hagyma immunerősítő és fertőtlenítő hatásának köszönhetően. Való igaz, íze nem a legkellemesebb, de ha egy húzásra magadba erőlteted, akkor alig érezni!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba