Ezek az étkezési zavarok leggyakoribb okai

Berényi Nóri
Írta: ,
Ezek az étkezési zavarok leggyakoribb okai

Kép forrása: theodysseyonline.com

Sajnos egyre több nő esik bele az étkezési problémák csapdájába és mára ez már korántsem kizárólag egy „tini” betegségnek mondható, hiszen egyre gyakoribb, hogy felnőttkorban jelentkezik a betegség. Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy egyre több híresség vállalja fel étkezési problémáit, ezzel is segítséget nyújtva sorstársaiknak. Azonban fontos, hogy megtaláljuk az okokat, melyek kiváltói a betegségnek.

Gyerekkori traumák Kép forrása: jestemkasia.com

Talán klisének hangzik, de nagyon fontos, hogy már kisgyermek korban is odafigyeljünk gyerekeink lelki békéjére. Hiszen egy stabil, önbizalommal teli alapot nehéz kibillenteni a nyugalmából.

Sokaknál a probléma gyökere a múltban található és egy-egy keményebb csúfolódás, vagy beszólás örökre megváltoztathatja a gyermek önmagáról alkotott képét.

A szülőknek ilyenkor hatványozottan nehéz dolguk van, ugyanis ezek a gyerekek annyira bezárkóznak, hogy nagyon nehezen lehet áttörni a falaikat, mivel minden egyes ércelődést szégyenként élnek meg.

Az egyetlen megoldás talán az lehet, ha az iskolában nem is, otthon kap egy olyan erős lelki támogatást, amitől kellő önbizalma lesz ahhoz, hogy a külvilág kevésbé legyen hatással önképére.

Túlzott diéta Kép forrása: notey.com

Bizony sokaknál csak egy egyszerű diétának indul, majd átalakul egy nehezen leküzdhető étkezési zavarrá.

Ez főként azért alakul ki, mert a sok sikerélmény és dicséret annyira felspanolja az illetőt, hogy még tovább akar bizonyítani magának és környezetének.

Ez viszont könnyen átfordulhat egy veszélyes diétává, amikor egyik pillanatról a másikra csökkennek az ételadagok.

Ezért fontos megtalálni a számunkra helyes táplálkozást és persze személyre szabni az adagokat.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!