Ez is a menstruáció tünete? 4 különös panasz, amiről sosem gondolnád, hogy a ciklusod okozza

Zabolai Margit
Írta: ,

Puffadás, görcsök és persze olthatatlan vágy a csokoládé iránt. Vannak tünetek, amelyek idővel mindenki számára ismerőssé válnak, akiknek ciklusuk is van. De tudtad, hogy az alábbi tüneteket is okozhatja a menstruációd? Mi nem sejtettük, minden esetre most sok olyan jelenségre kaptunk választ, ami előtt eddig értetlenül álltunk…

Még csak a felénél tartasz a szokásos futókörödnek, de máris úgy érzed, kifogytál a levegőből? Nem az történt, hogy ekkora hatással lett volna az a két kocka csoki, amit tegnap megengedtél magadnak, inkább a hormonjaid lehetnek a ludasok.

Az American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine-ben megjelent cikk szerint a ciklus vége felé, vagyis közvetlenül az előtt, hogy a menstruációd megkezdődne, gyorsabban kimerülhetsz és hamarabb fogyhat el a levegőd sport közben.

Jó hír viszont, hogy nagyjából az ovulációddal egy időben végzett sport során viszont valószínűleg sokkal könnyebben kapsz levegőt, mint máskor.

Hirtelen lelkesedés az életmódváltásra Kép forrása: diem.ph/depositphotos.com

Ez nem kimondottan panasz, inkább előny lehet belőle, ha ügyesen használod. A menstruációs ciklusod, illetve az ezzel járó hormonváltozások ugyanis befolyásolhatják azt, hogy mekkora lelkesedéssel vagy akaraterővel tudod belevetni magadat valamibe.

A ciklusod első felében, vagyis a menstruációd utáni hetekben nagyobb eséllyel csábulsz el valami iránt, ami kívánsz, a második felében viszont könnyebben állsz ellent a kísértésnek.

Ha egy ideje például már gondolkodsz azon, hogy letedd a cigit, akkor érdemes lehet ebben az időszakban kezdeni. Mire ismét a könnyebben elcsábuló korszakba érsz, már túl is leszel a dolog nehezén!