Az étkezés és a bőröd közötti kapocs, avagy eképp befolyásolja az arcodat, hogy mit eszel

Szirák Viki
Írta: ,
Az étkezés és a bőröd közötti kapocs, avagy eképp befolyásolja az arcodat, hogy mit eszel

Kép forrása: pexels.com

Sokan azt gondolják, a bőrük egészségében leginkább a hidratálás és a különféle krémek játszanak szerepet. Azonban ez nagy tévedés. Ugyanis óriási fontossággal bír ebben az, hogy mit és hogyan étkezel!

Az az igazság, hogy hiába használsz drága arckrémeket és szérumokat a bőrödre, hogy még szebbé varázsold, amennyiben belülről fakad a probléma, ezek nem fogják megoldani. Persze vannak szerencsés genetikájú emberek, akik bármit ehetnek, és akár a sminkjükben is aludhatnak, az arcuk mégsem lesz pattanásos, de a többség nem ebbe a kategóriába tartozik. És mivel ezt a cikket olvasod, valószínűleg te sem vagy ilyen szerencsés. Pattanások, akné, olajos bőr, túl száraz bőr: valamilyen szinten hatással vannak rájuk a krémek, de lehet, hogy a kiváltó okot az étrendedben kell keresned.

A legnagyobb méretű szerved a bőröd, így az, hogy mi zajlik le benned, érthető módon megmutatkozik ezen is. Amikor nem eszel eleget azon ásványi anyagokból, vitaminokból és összetevőkből, amikre a testednek szüksége van, a belső szerveid egyre kevésbé funkcionálnak megfelelően.

A gyomrod különösen érzékeny lehet az egészségtelen ételekre, és az innen származó problémák lényegében szinte bárhogy megmutatkozhatnak.

Sokszor úgy, hogy kipattogzik a bőröd, pattanásaid lesznek, és nem akarnak elmúlni. Nigma Talib, egy bőrgyógyász úgy véli, négy kategóriára lehet osztani azt, hogy mi okozza a problémát: boros arc, glutén arc, cukor arc, tejes arc - és mindegyiknek más a jellegzetessége.

Boros arc

Ennek jellemzője, hogy a szemöldökeid között jelennek meg kis pöttyök, a pórusaid kitágulnak, a tekinteted pedig nagyon fáradttá válik. A szemed alatt kisebb ráncok jelennek meg, a bőröd tónusa pedig pirosassá válik, arról nem is beszélve, hogy szárazabb is lesz. Erről az tehet, hogy valószínűleg mostanában túl sokat jártál bulizni, gyakrabban fogyasztottál alkoholt, és ennek eredményét az arcodon láthatod.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba