5 étel, ami kordában tartja a vércukrodat

Zabolai Margit
Írta: ,
5 étel, ami kordában tartja a vércukrodat

Ha gondjaid vannak a vércukroddal, biztos már most is nagyon odafigyelsz arra, hogy mit eszel. Az alábbi élelmiszerek természetes módon segíthetnek kordában tartani a vércukrodat, ezzel elősegítve egészséged megőrzését. Ne feledd azonban, hogy ha diabéteszed van, a számodra legmegfelelőbb diéta összeállításában mindig a kezelőorvosod tanácsait kell szem előtt tartanod!

Cseresznye

A cseresznyében rengeteg az anthocyanin, ami egy erős antioxidáns, és akár 50%-kal is képes csökkenteni az inzulintermelést.

Emellett csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát is, arról nem is beszélve, hogy a cseresznye erős vízhajtó, így a méregtelenítésben is jó szolgálatot tesz, miközben magas rost tartalma jó hatással van az emésztésre.

Természetesen a cukorbetegeknek a gyümölcsök fogyasztásakor különösen körültekintőnek kell lenniük, de ha az orvosod zöld utat ad a cseresznyének, akkor kiegyensúlyozott étrendbe illesztve számos jótékony hatását élvezheted, illetve segíthet megakadályozni, hogy kialakuljon nálad a cukorbetegség.

Áfonya

Igazi csodabogyóként tartjuk számon az áfonyát, és egyáltalán nem méltatlan erre a névre.

Amellett, hogy rendkívül gazdag antioxidánsokban, a benne található bioaktív összetevők az inzulinérzékenységet is növelik: ha a szervezet a bevitt szénhidrátok hatására túl sok inzulint termel, az növeli az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Az áfonya segíthet, hogy mindent kordában tudj tartani, és elkerüld a cukorbetegséget – természetesen az ésszerű táplálkozás és a rendszeres testmozgás ilyenkor is nélkülözhetetlen.