Rózsaszín vizelet és álomkór: 5 étel, ami furcsa dolgokat tehet a testedben

Zabolai Margit
Írta: ,
Rózsaszín vizelet és álomkór: 5 étel, ami furcsa dolgokat tehet a testedben

Kép forrása: luknaja/depositphotos.com

Finomak és táplálóak, de néha különös dolgokat is tehetnek a testeddel a kalóriák pótlása mellett. Nem fogunk hazudni, mivel az emésztés során fejtik ki hatásukat, a legtöbb tünet az anyagcserédhez fog kapcsolódni. De még így is fura, mi mindent tehet a testeddel néhány étel. Van például olyan zöldség, amitől umpalumpa leszel.

Tele van vassal, gazdag rostokban és B-vitaminban.

Meg, ha sokat eszel belőle, rózsaszínné teheti a vizeletedet.

Ez nem mindenkinél, és jellemzően csak nagyobb mennyiségben fogyasztott cékla esetén fordul elő, de a Harvard Medical School kutatása megerősítette, hogy a cékla bizony képes ennek a jelenségnek az előidézésére.

Ha a zöldség fogyasztása után változik meg a vizeleted, nem kell tehát pánikba esni, de természetesen ha az állapot nem múlik el, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni a tünettel, mert ott már valószínűleg nem a cékla a ludas.

Egy kiadós vasárnapi ebéd után nem meglepő, ha elnyom az álom a kanapén, de tudtad, hogy vannak ételek, amelyek álmosabbá tehetnek, mint mások?

A mandulában például nagyobb arányban van jelen triptofán, egy aminosav, ami segíti az elalvást, így elvileg ettől az ételtől könnyebben alszol el.

Azért nem valószínű, hogy az orvoslásban például ez után altatás helyett egy zacskó hántolt mandulával kínálnának, de ha esténként nehezen alszol el, akkor jó tudni, hogy ez a csonthéjas természetes és veszélytelen altatóként szolgálhat, amúgy is sok benne a magnézium, nyugodtan ropogtass el belőle egy marékkal lefekvés előtt!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz