7 dolog, ami észrevétlenül károsítja a szíved – A nőknek pedig különösen figyelniük kéne erre

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

A szívünk egészségével sajnos nem foglalkozunk annyit, mint kellene. Sőt, sokan csak akkor eszmélnek, mennyire fontos lenne vigyázni rá, amikor már baj történik, és csak gyógyszerekkel, orvosi vizsgálatokkal lehet tenni ellene. Ezért is kéne nőként (bizonyos pontoknál pedig férfiként is) tisztában lenned azzal, hogy az alábbi 7 tevékenységgel a szívedet is károsítod!

A sóbevitelre is oda kell figyelni, hiszen bármennyire is imádod megszórni vele az ételeket, ez a véráramba jutva megnöveli a vérnyomásod szintjét.

Ez már önmagában káros a szívedre nézve, de sajnos nincs vége a negatív mellékhatásoknak.

Ha túl sok sót eszel, a vérerekben elkezdhetnek felgyülemleni, ami életveszélyes lehet.

2011-ben Kína egyik tartományában vizsgálták meg azt, hogy a szívproblémák okozta elhalálozásokban mi játszhatott nagy szerepet; és minden ötödik személynél kiderült, hogy nagyon magas sótartalmú ételeket fogyasztott.

Némi sóval nincs gond, de ne ess túlzásokba!

Vannak azok a diéták, amelyeket betartva gyorsan ledobsz magadról pár kilót, majd amint egy kicsit is lankad a figyelmed, máris visszaszaladnak rád.

Ezzel nem csak a bőröd helyzetét nehezíted meg, ami nem bírja tartani az iramot, de a szívedre is nagy súlyt helyezel.

Egy amerikai felmérés során 485 olyan nőt vizsgáltak meg, aki egy éven belül visszaszedte azt a súlyfelesleget, amit sikerült leadnia.

És a rossz hír, hogy 65%-kal nagyobb eséllyel tapasztaltak meg szívproblémákat, hiszen ez összeköttetésben áll a magas vérnyomással és az általános egészségi állapottal is.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!