7 dolog, ami észrevétlenül károsítja a szíved – A nőknek pedig különösen figyelniük kéne ezekre

Szirák Viki
Írta: ,

A szívünk egészségével sajnos nem foglalkozunk annyit, mint kellene. Sőt, sokan csak akkor eszmélnek, mennyire fontos lenne vigyázni rá, amikor már baj történik, és csak gyógyszerekkel, orvosi vizsgálatokkal lehet tenni ellene. Ezért is kéne nőként (bizonyos pontoknál pedig férfiként is) tisztában lenned azzal, hogy az alábbi 7 tevékenységgel a szívedet is károsítod!

Ha mindig felhúzod magad apróságokon, és gyakran vagy ideges, az sajnos borzasztóan rosszat tesz a szívednek.

Növeli a szívrohamok esélyét, arról nem is beszélve, hogy amikor dühös leszel, annak hatását 2 órán át érzi a szervezeted.

A szívedre pszichológiai stressz helyeződik, a vérnyomásod megnő, a szívverésed felgyorsul; ennek eredményeképpen a szívbeli problémákra való hajlam megnövekszik.

Mostantól próbálj meg elszámolni tízig, mielőtt rendkívüli módon felhúznád magad azon, hogy mennyi mosatlan edény vár otthon, vagy ha véletlenül eltörsz egy poharat.

A pihentető alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy az egészségedben ne legyenek problémák.

A szíved szempontjából pedig különösen fontos, és bizony ennek a szervednek minden óra számít.

Egy amerikai felmérésből kiderült, hogy azoknál, akik napi szinten átlag hat óránál kevesebb időt töltenek alvással, 27%-kal nagyobb eséllyel alakulhat ki érelmeszesedés – szemben például azokkal, akik nyolc órát alszanak egy éjszaka alatt.

Persze az alvás minősége is rengeteget számít, hiszen amennyiben állandóan felébredsz, és fáradtan kelsz fel, az ugyancsak veszélyes a szívedre nézve.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!