7+1 furcsa ok, amitől érzékeny lehet a melled

Stumpf Bea
Írta: ,
7+1 furcsa ok, amitől érzékeny lehet a melled

Kép forrása: pixabay.com

Lehet, hogy veled is előfordult már, hogy minden különösebb ok nélkül szuper érzékenyek lettek a melleid, érintésre furcsán reagált, kellemetlenül feszült és a melltartó sem passzolt úgy, mint rég. Nyugi, nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, a melled érzékenysége hátterében számos tényező állhat, különböző gyógyszerek, hormonális zavarok, stressz és még sorolhatnánk. Lássuk az okokat bővebben is!

Hamarosan meg fog jönni Kép forrása: avrorra.com

A menstruációs ciklusod számtalan változást okoz a testedben, ezek között vannak olyanok, amiket észre sem veszel és persze előfordulhat néhány kellemetlen mellékhatás is.

Ha a menstruációd előtt tipikusan 2-3 nappal kezd feszülni a melled, kellemetlen és érzékeny lesz, akkor valószínűleg a ciklusod állhat a háttérben.

A menstruáció során ugyanis az ösztrogén szint emelkedése és csökkenése hatására mindkét melledben érezheted ezeket a bizonyos mellékhatásokat.

Ha csupán erről van szó, akkor ne aggódj, ahogy megjön ez hamar elmúlik majd!

Fogamzásgátlót szedsz Kép forrása: avrorra.com

Sok áldásos hatása is van a fogamzásgátló tablettáknak, de a különböző hormonok miatt sajnos kellemetlen mellékhatásai is léteznek.

A megfelelő gyógyszer kiválasztásánál nehéz megmondani, hogy rád pontosan hogyan fog hatni az adott szer, hiszen ez mindig több tényező együtt állásából alakul ki.

Ahogy meggátolja azt, hogy teherbe ess, esetlen megkönnyíti azt a néhány napot, amikor megjön, elmulasztja a görcsöket vagy jó hatással van az arcbőrödre, a melledet azonban meg is terhelheti.

Az előzőek alapján a melled feszülésének hormonális hátterében az ösztrogén szint változása állhat, amit a fogamzásgátló is fokozhat.

Ha ezek nem múló tünetek, amiket nehezen viselsz a hétköznapokban, akkor lehet, hogy érdemes gyógyszert váltanod!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv