Érzékeny a melled? 8 furcsa ok is megbújhat a háttérben

Stumpf Bea
Írta: ,
Érzékeny a melled? 8 furcsa ok is megbújhat a háttérben

Kép forrása: pixabay.com

Lehet, hogy veled is előfordult már, hogy minden különösebb ok nélkül szuper érzékenyek lettek a melleid, érintésre furcsán reagált, kellemetlenül feszült és a melltartó sem passzolt úgy, mint rég. Nyugi, nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, a melled érzékenysége hátterében számos tényező állhat, különböző gyógyszerek, hormonális zavarok, stressz és még sorolhatnánk. Lássuk az okokat bővebben is!

Rossz sportmelltartót viselsz Kép forrása: mechanicaldummy.com

Ha sokat edzel, sok cardio gyakorlatot végzel, vagy olyan mozgásokat gyakorolsz, ahol a melleidet és a mellkasodat is fokozottan igénybeveszed, akkor kiemelten figyelned kell arra, hogy a megfelelő sportmelltartót viseld.

Túlságosan egyszerűnek tűnhet, hogy lehet, hogy emiatt vagy a nyújtás hiánya miatt érzékenyek a melleid, de van benne igazság.

A rendszeres edzéshez mindig olyan melltartót válassz, ami kellőképpen tart, nem szorít és természetes anyagból készül.

Az edzés során e mellett figyelj a nyújtásra is, hiszen az egy-két perces lazítások során ritkán marad idő minden testrészed kielégítő lenyújtására!

Terhes vagy Kép forrása: i.pinimg.com

Sokszor mondják, hogy amikor babát vár valaki, akkor a sok egyéb testi tünet és árulkodó jel mellett, a mellek is feszülni kezdenek.

A mellérzékenység oka itt is a hormonokban keresendő, ugyanis az ösztrogénszint változása a terhesség első heteiben elég erőteljes mellfeszülést és mellérzékenységet okozhat.

Ez persze egyénenként változhat, de ha más tünet is utal arra, hogy esetleg babát vársz, akkor ne késlekedj, jelentkezz be minél előbb a nőgyógyászodhoz!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!