Érzékeny a melled? 8 furcsa oka lehet

Stumpf Bea
Írta: ,
Érzékeny a melled? 8 furcsa oka lehet

Kép forrása: pixabay.com

Lehet, hogy veled is előfordult már, hogy minden különösebb ok nélkül szuper érzékenyek lettek a melleid, érintésre furcsán reagált, kellemetlenül feszült és a melltartó sem passzolt úgy, mint rég. Nyugi, nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, a melled érzékenysége hátterében számos tényező állhat, különböző gyógyszerek, hormonális zavarok, stressz és még sorolhatnánk. Lássuk az okokat bővebben is!

Rossz sportmelltartót viselsz Kép forrása: mechanicaldummy.com

Ha sokat edzel, sok cardio gyakorlatot végzel, vagy olyan mozgásokat gyakorolsz, ahol a melleidet és a mellkasodat is fokozottan igénybeveszed, akkor kiemelten figyelned kell arra, hogy a megfelelő sportmelltartót viseld.

Túlságosan egyszerűnek tűnhet, hogy lehet, hogy emiatt vagy a nyújtás hiánya miatt érzékenyek a melleid, de van benne igazság.

A rendszeres edzéshez mindig olyan melltartót válassz, ami kellőképpen tart, nem szorít és természetes anyagból készül.

Az edzés során e mellett figyelj a nyújtásra is, hiszen az egy-két perces lazítások során ritkán marad idő minden testrészed kielégítő lenyújtására!

Magas a prolactin szinted Kép forrása: cafeapostrophe.tumblr.com

Nem baj, ha még nem is hallottál a prolactin szintről, ez ugyanis az a hormon, ami a terhesség végén a szoptatás során segíti a tejelválasztást.

Ezen kívül a szülés után gátolja a női nemi ciklus beindításáért felelős hormonok termelődését, így a tüszőérést.

Ha ez a szint nálad magasabb a normálisnál, az a melleiden is érezhető, ezzel pedig mindenképp érdemes orvoshoz fordulnod.

Ez alapos hormonvizsgálat szinte minden életkorban hasznos lehet, erre pedig külön is érdemes rákérdezni, amikor az orvosnál jársz!