Érzékeny a melled? 8 furcsa oka lehet

Stumpf Bea
Írta: ,
Érzékeny a melled? 8 furcsa oka lehet

Kép forrása: pixabay.com

Lehet, hogy veled is előfordult már, hogy minden különösebb ok nélkül szuper érzékenyek lettek a melleid, érintésre furcsán reagált, kellemetlenül feszült és a melltartó sem passzolt úgy, mint rég. Nyugi, nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, a melled érzékenysége hátterében számos tényező állhat, különböző gyógyszerek, hormonális zavarok, stressz és még sorolhatnánk. Lássuk az okokat bővebben is!

Rossz sportmelltartót viselsz Kép forrása: mechanicaldummy.com

Ha sokat edzel, sok cardio gyakorlatot végzel, vagy olyan mozgásokat gyakorolsz, ahol a melleidet és a mellkasodat is fokozottan igénybeveszed, akkor kiemelten figyelned kell arra, hogy a megfelelő sportmelltartót viseld.

Túlságosan egyszerűnek tűnhet, hogy lehet, hogy emiatt vagy a nyújtás hiánya miatt érzékenyek a melleid, de van benne igazság.

A rendszeres edzéshez mindig olyan melltartót válassz, ami kellőképpen tart, nem szorít és természetes anyagból készül.

Az edzés során e mellett figyelj a nyújtásra is, hiszen az egy-két perces lazítások során ritkán marad idő minden testrészed kielégítő lenyújtására!

Magas a prolactin szinted Kép forrása: cafeapostrophe.tumblr.com

Nem baj, ha még nem is hallottál a prolactin szintről, ez ugyanis az a hormon, ami a terhesség végén a szoptatás során segíti a tejelválasztást.

Ezen kívül a szülés után gátolja a női nemi ciklus beindításáért felelős hormonok termelődését, így a tüszőérést.

Ha ez a szint nálad magasabb a normálisnál, az a melleiden is érezhető, ezzel pedig mindenképp érdemes orvoshoz fordulnod.

Ez alapos hormonvizsgálat szinte minden életkorban hasznos lehet, erre pedig külön is érdemes rákérdezni, amikor az orvosnál jársz!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!