Érzed, hogy megfáztál? Így úszd meg minimális kellemetlenséggel a betegséget!

Írta: ,

A téli időszak kifejezetten kedvez a légúti, megfázásos betegségeknek. Ha kapar a torkod, levertnek, álmosnak érzed magad, fáj a fejed, eldugult az orrod, és esetleg még lázad is van, akkor valószínűleg téged is utolért a betegség. (x)

Ha nem szeretnél sokáig kiesni a munkából, a mindennapokból, és otthon betegeskedni, az immunerősítő és házi megfázás-kezelő praktikák mellett erre segítséget jelenthet a Rubophen Cold Duo tabletta. A Rubophen Cold Duo különböző összetételű kapszulája segít leküzdeni a megfázás tüneteit nappal és éjszaka is. Segít megszüntetni a láz, torokfájás és orrdugulás miatt kialakult kellemetlen tüneteket.
A készítménnyel ugyanis hamar búcsút mondhatsz az influenza és a megfázás legtöbb tünetének, köszönhetően a gyógyszer három hatóanyagának.

A fájdalom- és lázcsillapító hatású paracetamolnak, a fenilefrinnek, amely szabaddá teszi az eldugult orrot és orrmelléküregeket, és a koffeinnek, amely felgyorsítja a paracetamol fájdalomcsillapító hatását és segít a levertség és álmosság leküzdésében. Ha pedig a készítmény használata mellett az egyes tünetek csillapítására a következő tanácsokat is megfogadod, tényleg hamar búcsút inthetsz a betegségnek.

Orrdugulás miatt kialakult fejfájás - borogatás, inhalálás

Bizonyára te is tapasztaltad már az erős fejfájást, ami akkor jelentkezhet, mikor az orrdugulás szövődményeként az orrmelléküregek gyulladása is jelentkezik. Ilyen esetben a meleg fürdő és a pihentető alvás mellett a langyos borogatás is enyhítheti a panaszokat (ha egyidejűleg láz is jelentkezik, nem szabad alkalmazni a meleg fürdőt). A kamillatea szintén segít leküzdeni ezt a panaszt, de nem elfogyasztanod kell, hanem inhalálnod ajánlott vele.

Torokfájás

Ha kapar, fáj a torkod és nehezebben megy a nyelés, akkor a cél az, hogy a kórokozók mihamarabb eltűnjenek erről a területről.

Az immunrendszer erősítése C-vitaminnal nagyon fontos ilyen esetben, és a forró tea is hatékony. A sós víz, a zsálya és a kakukkfű tea toroköblögetés esetén segíthet abban, hogy mielőbb enyhüljenek a panaszok.

Orrdugulás

Az egyik legkellemetlenebb tünet, ha megfáztunk, hogy eldugul az orrunk és alig kapunk levegőt, amely azzal magyarázható, hogy ilyenkor az orr nyálkahártyája megduzzad.

Az orrsprayk, orrcseppek mellett az inhalálás lehet igazán hatékony, amely segítségével nedvesen tarthatjuk a nyálkahártyát. 

Vitaminok és folyadékpótlás

A C-vitamint, mint erős antioxidánst különösen fontos pótolni a megfázásos tünetek jelentkezésekor, hogy minél hamarabb legyőzzük a betegséget. Ez történhet vitamin tabletta bevételével, de természetes C-vitaminforrások fogyasztásával is, mint a különböző zöldségek és gyümölcsök.

Megfázás esetén fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról is, főként, ha lázzal is együtt jár a betegség. Az ágynyugalom és a pihentető alvás éppen ennyire szükséges, hogy mielőbb túllehess a megfázáson.

Amire figyelj, ha paracetamol-tartalmú készítményt szedsz!

Minden esetben olvasd el a betegtájékoztatót, és figyelj a napi maximálisan szedhető dózisra. Nem szedhető együtt más paracetamol tartalmú készítménnyel. 12 év alatt a termék nem alkalmazható, és amennyiben a tünetek 3 nap után nem javulnak, illetve súlyosbodnak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

Bővebb információ: www.rubophen.hu

SAHU.DOL.18.01.0042  (2018.02.01)