Még csak délelőtt van, de majd' elalszol? 6 egyperces trükk, ami felpörgeti az energiaszintedet

Szirák Viki
Írta: ,
Még csak délelőtt van, de majd' elalszol? 6 egyperces trükk, ami felpörgeti az energiaszintedet

Kép forrása: pexels.com

Szörnyű éjszakád volt, alig aludtál valamit, és már délelőtt hulla fáradtnak érzed magad? Noha ilyenkor jól esne egy gyors szundi, valószínűleg a munkahelyeden nem teheted ezt meg, így kávéval próbálod átvészelni a napot. Pedig akad pár gyors trükk ezen kívül is, ami segít felébredni, és egy kicsit energikusabbá válni!

Bármennyire is kényelmes hátradőlni a széken, valójában több oka is van annak, miért érdemes figyelni a helyes testtartásra. Ezek közül az egyik épp az, hogy energikusabb leszel tőle!

Kutatások bebizonyították, hogy ha kihúzod magad a széken, azzal segítesz növelni az oxigén szintjén a véráramban.

Érdemes egy kicsit nyújtóznod is, mert ez beindítja a vérkeringést, és egy kicsit felpörgeti a kedvedet. Arról nem is beszélve, hogy egyes statisztikák szerint azok az emberek, akik többnyire figyelnek a helyes testtartásra, általában sokkal jobb hangulatban vannak, mint azok, akik hajlamosak a görnyedésre.

Érdemes innod egy fahéjas teát, vagy ha van rá lehetőséged, akkor fahéj illatú gyertyát gyújtani. Ennek ugyanis különleges hatása van az emberi elmére.

Beindítja az agyi tevékenységeket, segít abban, hogy jobb legyen a memóriád, ráadásul produktívabbá és gyorsabb gondolkodásúvá tesz. Ez pedig jól jön a munkahelyeden, pláne, ha egyébként is nagyon álmos vagy.

Ha nincs a közeledben erre lehetőség, érdemes kipróbálnod ugyanezt narancsos vagy citromos olajokkal, teákkal, hiszen ezek is hasonlóképp felébresztenek.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!