Az endometriózis 6 jele, amit egyetlen nőnek sem szabad figyelmen kívül hagynia

Szirák Viki
Írta: ,

Az endometriózis világszerte rengeteg nő életét keseríti meg, sokan pedig hosszú ideig küzdenek a tünetekkel, míg végül kiderül, hogy ez okozza a problémákat. A betegségről akkor beszélünk, ha a méh belső nyálkahártyája a méh üregén kívül is megjelenik, a különböző területeken lévő váladék pedig panaszokat okozhat. Ha pedig az alábbi tünetetekben magadra ismersz, fontos lenne orvosi vizsgálatra időpontot kérned!

A menstruációd előtt vagy után gyakran érzel fájdalmat az alhasadban, medencéd tájékán, de nem tudnád megmondani, mi az oka?

Az endometriózissal küzdők körében sajnos ezek a kellemetlen tünetek nagyon gyakoriak.

A méhnyárkahártya kóros elhelyezkedése miatt nyomni kezdi az itt elhelyezkedő szerveidet, és ebből fakadóan érezheted az alhasi és medencetáji fájdalmakat, különösen a menstruációt megelőzően vagy az után.

Több oka is lehet a szexuális együttlétek utáni vérzésnek (szárazság, méhszájseb, hormonális gondok), de sajnos az endometriózis is egyike ezeknek.

Ha szex közben van, hogy elviselhetetlen fájdalmat érzel, sőt, ha olyan csak ritkán van, hogy nincs kellemetlen érzésed, esetleg egyre rosszabbá válnak az együttlétek, fontos orvosi véleményt is kikérned, mert megvan az esély arra, hogy a méhnyálkahártya nem megfelelő elhelyezkedése okozza a problémákat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba