Tévhitek az emberi testről, amiket jobb, ha örökre elfelejtesz

Dienes Petra
Írta: , Frissítve:

Ismerünk olyan mítoszokat, amiket anyáinktól, vagy innen-onnan hallottunk, a maradék fals információba pedig a neten is könnyen belefuthatunk – nincs ez másképp akkor sem, ha az emberi test a téma. Olvass tovább és cikkünkből megtudhatod, hogy mi is az aminek hinned kell és mi az, aminek a fele sem igaz.

Két liter víz naponta Kép forrása: pexels.com

Hány helyről halljuk folyton, hogy naponta ajánlott minimum két liter vizet fogyasztni, igaz?

Ez azonban egyáltalán nem olyan szám, amit muszáj betartani, ugyanis semmilyen általános szabály nem létezik arra, hogy az embereknek pontosan ennyi folyadékot kellene fogyasztani napi szinten.

Igaz, minél több vizet iszunk, a bőrünk annál feszesebb lesz és segít is a méregtelenítésben is, viszont minden ember más és mindenkinek másmilyenek a szükségletei.

Az emberi szervezet egy nagyon jól működő gépezet, ami pontosan tudja, hogy mi az a folyadék mennyiség, amire szüksége van, így abban is biztos lehetsz, hogy azt meg is fogod inni – amit pedig ezen felül fogyasztasz, az már csak a plusz pontért megy a beauty-skálán.

Az 5 érzék Kép forrása: fromupnorth.com

Gyerekkorunk óta úgy tudjuk, hogy minden ember öt érzékkel rendelkezik: látás, hallás, tapintás, szaglás és ízlelés.

Tudósok szerint azonban ennél sokkal több létezik – egyes kutatások szerint 9, más kutatások szerint pedig akár 21 (!) érzékünk is van.

Például maga az érintés is több érzékből áll, mint a nyomás, hőérzet, vagy a fájdalom.

Ezeken kívül pedig ott van még az egyensúly és azok, amikkel a következőket érezzük: gyorsaság, vagy lassúság, gravitáció és az, hogy a végtagjaink meddig, vagy hová érnek el.

Ez már kapásból több, mint 5, igaz?!