5 lehetséges ok, amiért felébredsz az éjszaka közepén

Nagy Niki
Írta: ,

Nincs idegesítőbb annál, mint amikor az éjszaka közepén felriadsz, aztán reggel olyan fáradtan kelsz, mintha alig aludtál volna – talán csak az, ha nem is tudod, hogy miért történik az egész. Ha azt veszed észre, hogy egyre többször szakad meg az alvási ciklusod, és ötleted sincs, hogy mitől, olvasd át ezt az öt lehetséges okot, hátha megtalálod közöttük, ami a te pihenésedet szabotálja.

Van, akinek az alkohol segít elaludni, és úgy érezheted, hogy egy hosszú nap után egy pohár bor csak jót tesz, de ez egyáltalán nem így van – az alkohol ugyanis felborítja az alvási fázisaidat, és sokkal éberebben alszol tőle, mint nélküle.

És mivel alapvetően éberebb vagy, nagyobb az esélye, hogy bármilyen kisebb külső hatásra felébredsz – olyanokra, amiket máskor simán végigaludnál.

Ha nagyon sok folyadékot iszol este, nem csoda, hogy a húgyhólyagod nem bírja ki reggelig, és felébredsz miatta éjszaka.

Bár mindig figyelj oda, hogy megfelelően hidratáld a szervezetedet, arra is ügyelj, hogy ne este akard visszahozni azt a mennyiséget, amit napközben nem tudtál meginni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba