Egyszerű, de annál hatásosabb módszerek a striák ellen

Kerekes Vivien
Írta: ,

A strandon rengeteg olyan nővel találkozhatsz, akik a törölköző mögé rejtik alakjukat. Egyesek a narancsbőr miatt választják védelemként az extra öltözéket, mások a plusz kilók miatt, és akkor még a striákról (vagy más néven terhességi csíkokról) nem is beszélve! Ez utóbbi pedig nem csak az anyukák egyik rémálma; a tinédzserektől kezdve a legidősebb korosztályig bárkin megjelenhetnek. De nem kell emiatt örökre lemondanod a nyugodt napozásról és fürdőzésről, ezek az otthoni módszerek ugyanis jelentősen halványíthatják a bőrödön megbújó csíkokat!

Mi okozza a csíkokat?

A férfiak sokszor észre sem veszik, de mi, nők, az egyik legnagyobb ellenségünkként gondolunk rájuk.

A bőrödön található kisebb csíkokat több dolog is okozhatja: leggyakrabban terhesség után fedezheted fel magadon, hiszen a 9 hónap alatt a bőröd jelentősen megnyúlik (de szerencsére a gyermeked rögtön elfeledteti veled ezt a dolgot).

Ezenkívül hormonális okai is lehetnek a striáknak, különösen a pubertás korban, de a hirtelen bekövetkező súlyváltozás is kiválthatja.

Leggyakoribb célpontjuk pedig a comb, a csípő és a has környéke.

A gyógynövények ereje Kép forrása: bloglovin.com

Egy kutatás szerint azoknak a nőknek, akik napi szinten használtak testápolót a striák ellen, sokkal rugalmasabbá vált a bőrük.

Sajnos azonban nem érheted el ezt a hatást akármelyikkel: a lényeg, hogy olyan hidratálót válassz, amiben gyógynövények találhatóak.

Ezt a módszert egyébként leginkább a kismamáknak ajánlják, ha szeretnék megelőzni a terhességi csíkok megjelenését, de már azt is bebizonyították, hogy a meglévő striákat is elhalványíthatja.

Ha pedig kipróbálnál egy otthoni módszert, készítsd el a saját testápolódat olívaolajból, aloe verából és búzacsíraolajból. Ez a kombináció ugyanis a legjobb DIY hidratáló!