Minden reggelem egy pohár vízzel indítottam: elárulom, mi történt a testemmel

Szirák Viki
Írta: ,
Minden reggelem egy pohár vízzel indítottam: elárulom, mi történt a testemmel

Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

Jól tudjuk, hogy mennyire fontos elegendő vizet inni napi szinten, de bármennyire is sok pozitív hatása van ennek, mégis könnyen megfeledkezünk róla. Ülünk a munkahelyünkön már órák óta, és azon kapjuk magunkat, hogy egy-két decinél többet még nem is ittunk. Sőt, ha jobban belegondolunk, otthon is csak egy kávé fért bele az időnkbe, és bár természetesen az is folyadéknak számít, közel sem olyan egészséges, mint a víz.

Szebb lesz a bőrünk? Kép forrása: flickr.com

Köztudott tény, hogy ha elég vizet iszunk, sokkal hidratáltabb lesz az arcbőrünk, kisimulnak a ráncok, és kevesebb pattanás jelenik meg rajtunk.

Ezek után nem lepődtem meg, hogy több helyen is olvastam: ha egy pohár vízzel indítod a napot, szebbé varázsolod a bőröd is.

Nos, a helyzet az, hogy én nem tapasztaltam semmiféle nagyobb változást. Ahogy eddig is, úgy ezek után is előjöttek pattanások és mitesszerek itt-ott az arcomon, a víztől nem változott sokat a korábbi helyzetem.

Ki tudja, talán három hét helyett négy után kezd el meglátszani a hatása?

Az interneten található infók szerint az éhgyomorra ivott víz hatására üdébbek és energikusabbak leszünk nem sokkal ébredés után.

El kell ismernem, hogy a reggeli időszakban tényleg nem éreztem magam annyira fáradtnak, mint általában, és a fél órányi tömegközlekedést is jobban bírtam, mint legtöbbször.

De egész napra sajnos nem tartott ki az energia, ugyanis már ebédidőben eluralkodott rajtam a nyomasztó fáradtság.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!