5+1 egészségügyi probléma, amit az elektronikai kütyük okoznak

Szirák Viki
Írta: ,
5+1 egészségügyi probléma, amit az elektronikai kütyük okoznak

Kép forrása: unsplash.com

A technikai fejlődésnek rengeteg pozitív hatása van az életünkre, ezeknek köszönhetően (valamint részben azért is, mert csak hosszú távon érzékelhető) olykor a negatívumokról hajlamosak lehetünk megfeledkezni. Pedig az okostelefonok, a számítógépek és egyéb kütyük rengeteg egészségügyi problémát okoznak kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Ha gyakran beszélsz telefonon másokkal, napi szinten tisztítanod kellene a telefonodat. A készülékeden ugyanis rengeteg baktérium található, amelyekről általában még csak nem is tudsz.

A gond, hogy amikor a mobilodat hozzáérinted az arcodhoz telefonálás közben, akár órákon át, ezek rákerülnek a bőrödre is.

Az arcod viszont érzékenyebb a külső hatásokra, így rövid időn belül megjelenhetnek rajtad a különböző aknék, amelyeket baktériumok okoznak.

A legjobb megoldás, ha kihangosítod a telefont, és gyakran letakarítod a képernyőt is.

Nem titok, hogy a mobiltelefonunk olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek sugárzást bocsátanak ki magukból.

Szerencsére kutatások szerint ez olyan minimális mértékű, hogy nem okoz komoly egészségügyi gondokat, de ettől függetlenül igenis tudatában kell lenned ennek.

A legjobb, ha megelőzésképpen sosem teszed a telefonodat a zsebedbe, hogy véletlenül se legyen hatással a nemzőképességedre, nem alszol vele egy ágyban, és a kisgyermekednek sem engeded, hogy napi szinten sok időt eltöltsön vele.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!