5+1 szokás, amiről nem is gondolnád, hogy káros az egészségedre

Marcali Nóra
Írta: ,

Számtalan jó tanács kering a neten, amelyek segíthetnek, hogy kialakítsd a számodra tökéletes életmódot. Azonban nem biztos, hogy minden információ hiteles, amivel szembetalálkozol, sőt könnyen lehet, hogy amit igazán egészségesnek gondolsz, az sokkal inkább káros rád nézve.

Azt gondolhatod, attól leszel igazán fitt és friss, ha már a reggelt is valamilyen szuper smoothie-val kezded, hiszen egy hatalmas adag vitamin biztosan nem árthat.

Pedig tévedsz!

Ha túl sok gyümölcsöt teszel bele, az már kora reggel megdobhatja a vércukorszintedet, arról nem is beszélve, hogy a dietetikusok szerint a tej sem jó választás reggelire.

Válassz inkább lassan felszívódó szénhidrátot, amely egész délelőttre ellát energiával, és hagyd a smoothie-t tízóraira vagy uzsonnára.

Sok diéta szerint a folyamatos önmegtartóztatás mellett belefér néha egy-egy úgynevezett csalónap, amikor azt eszel, amihez csak kedved van.

Ez a felfogás hatalmas tévedés, nemcsak azért, mert ha folyamatosan koplalsz, aztán egyszer csak befalsz mindent, akkor a szervezeted teljesen összezavarodik, hanem azért is, mert eleve hibás felfogás a diétára úgy gondolni, mint valamire, ami megvon tőled dolgokat.

Diéta helyett nevezd életmódnak, sok-sok tudatossággal kapcsold át az agyad és találd meg benne azokat az ételeket is, amik örömet szereznek.

Egy jól kialakított étrend nem éhezést jelent, hanem egyensúlyon alapszik, amelynek minden fontos alapanyag a részét képezi.