Ezért választ egyre több magyar is egészségbiztosítást

Nagy Niki
Írta: ,
Ezért választ egyre több magyar is egészségbiztosítást

Ahogy egyre népszerűbb a személyre szabott orvoslás, és kezdjük megérteni, hogy az egészségünk a legnagyobb kincsünk, úgy kezdenek felvirágozni az egészségpénztárak és egészségbiztosítások – nem is csoda, hiszen általában minimális összegekért kínálnak nagyon magas szintű szolgáltatásokat. De kinek is jó egy ilyen, és miért érdemes megkötni? (x)

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai alapján 2016-ban több mint 67 millió háziorvosi ellátás történt az országban, a járóbeteg szakellátások száma ugyanekkor 61 millióra rúgott.  Az elmúlt években ez a szám hozzávetőlegesen stagnált, ami azt mutatja, hogy ugyanolyan szükség van a betegellátásra – csak nem mindegy, hogy pontosan milyenre. Az állami egészségügy ugyanis telítődik, és ha nem szeretnél sokat várni egy-egy szolgáltatásra, akkor érdemes újabb megoldások felé kacsintgatni.

Az egészségpénztárak és egészségbiztosítások az állami egészségügy kiegészítéseként működnek, akkor a leghasznosabbak, ha valamilyen sürgős problémánk akad, vagy biztosak szeretnénk lenni abban, hogy a legjobb szakemberek látnak el minket, ha baj van. Az elmúlt években szerencsére sokkal jobban előtérbe került az, hogy megóvjuk az egészségünket – míg az elmúlt évtized leginkább arról szólt, hogyan lehetünk hatékonyak, és hogyan hozhatjuk ki magunkból a maximumot, most már kezdjük megérteni, hogy az egészség sokkal fontosabb ennél, és szükségünk van arra, hogy lelassítsunk, és törődjünk a testünkkel.

Az egészségbiztosítási szolgáltatások ebben tudnak segíteni: nagyon nagy előnyük, hogy eltörlik a várólistákat, így szinte azonnal, de legalább néhány munkanapon belül olyan orvost tudunk találni, aki segít rajtunk, ha lebetegszünk, panaszunk van, vagy egyszerűen szűrővizsgálaton szeretnénk részt venni. Az egészségbiztosítások ugyanis nemcsak eseti kezelésre jók: az éves kötelező, vagy nagyon ajánlott szűréseket is elvégeztethetjük a segítségükkel úgy, hogy nem kell órákat várnunk egy rendelőben, azonnal időpontot kapunk, és kényelmesen, gyorsan letudhatjuk a procedúrát. A kezelések mellett a megelőzéshez is fontos segítséget kapunk a kezünkbe, ami legalább annyira fontos, ha nem fontosabb, mint a már kialakult betegségekkel foglalkozni.

Az egészségbiztosítások nagy előnye még az is, hogy biztosak lehetünk benne: a legszakszerűbb ellátást kapjuk, és a pénzünkért minőséget kapunk cserébe. A legtöbb biztosítás nem fedezi az orvosi ellátás díját, de még így is sokkal jobban járunk, ha megkötjük, és a segítségével jelentkezünk be magánorvoshoz: nem nekünk kell kiválasztanunk, hogy ki az igazán jó szakember a területen, az egészségbiztosító megoldja helyettünk. Az időpontot sem nekünk kell leegyeztetni, a társaság ezt is vállalja, mi már csak azt választjuk ki, hogy mikor megfelelő számunkra a vizsgálat.

Az ilyen biztosítások ráadásul nem is működnek aranyáron: itt van például az E.ON ÉletEnergia biztosítás, ami havonta mindössze 725 forintba kerül, de ha a családot is be akarod vonni, akkor is csupán 1820 forint az összeg – ilyenkor viszont mindenkire kiterjed a biztosítás, aki életvitelszerűen egy háztartásban él veled együtt. A két biztosítást azok az E.ON egyetemes ügyfelek vehetik igénybe, akiknek a nevén van a villanyóra, és nevükre érkezik az E.ON-os áramszámla, valamint azok a velük egy háztartásban élő családtagok, akik a 18. életévüket már betöltötték, de a 80-at még nem haladták meg.

A biztosítás legfőbb előnye, hogy komoly időt spórolhatsz vele: az E.ON garantálja, hogy 5 munkanapon belül szakorvost keres neked, egész napos telefonos segítséget nyújt orvosi problémák esetén, és egymillió forintig megtéríti az olyan vizsgálatok díját, mint amilyen az MR és a CT is.

További információkat az E.ON ÉletEnergiáról itt találhatsz!

Ez pedig, amikor a legnagyobb kincsünk az egészségünk és az időnk, egy olyan szolgáltatás, ami nagyon megkönnyítheti az életünket, nem is csoda, hogy egyre több magyar veszi igénybe a privát egészségbiztosításokat.