6 dolog, ami felgyorsítja a tested öregedését: a fülbevalód is számít!

Szirák Viki
Írta: ,

Az, hogy milyen tempóban jelennek meg rajtad az öregedés jelei, nagyban függ a genetikádtól és az életviteledtől is. De ne gondold, hogy "csak" ezek játszanak szerepet a külsőd változásában! Meglepődnél, milyen nagy befolyással bír a fiatal külső megtartásában akár az is, hogy milyen fülbevalót viselsz, vagy mennyire sokat ülsz egy helyben! Utánajártunk, mi az, ami miatt gyorsabban öregedhetsz, mint kellene.

Kutatások szerint azok az emberek, akik napi 8 óránál többet töltenek ülve vagy fekve, azoknak a teste átlagosan 8 évvel idősebbé válik biológiailag, mint a korosztályuk többi tagjáé.

Ezt egy olyan felméréssel támasztották alá, ahol 1500 nőt vizsgáltak meg, és észrevették, hogy a hosszas üldögélés rövidítheti a kromoszómák méretét.

Ez egyébként többféle egészségügyi problémához is vezethet, ezért érdemes gyakran felállni, és napi fél óra sétát vagy sportot beiktatni a hétköznapokba.

Meglehet, hogy apróságnak tűnik, de valójában a fülbevalód is hatással van a külső megjelenésedre és annak változására.

Ha túl gyakran hordasz hatalmas, nehéz súlyú ékszert a füledben, az előbb-utóbb nagy nyomást helyez erre a testrészedre, és megnyújtja a fülcimpákat is.

A bőröd ráncossá válik itt, és elveszíti rugalmasságát, amit sajnos a krémek sem tudnak már meggyógyítani. Végeredményül idősebbnek fogsz kinézni, mint egyébként.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!