9 dolog, amivel észrevétlenül beviheted a vírust az otthonodba

Szirák Viki
Írta: ,
9 dolog, amivel észrevétlenül beviheted a vírust az otthonodba

Kép forrása: unsplash

A koronavírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, de a jelenlegi kutatások szerint bizonyos tárgyak felületén is képes életben maradni - hogy meddig, az egyelőre nincs teljes bizonyossággal kijelentve. Ezért javasolják, hogy most nagyon óvatosan közlekedjünk, vásároljunk, és mindig figyeljünk oda arra, mit viszünk be az otthonunkba. A telefonodon és vásárolt termékeken túl az alábbiakkal ugyanis akár te magad beviheted a lakásodba a koronavírust!

Akik társasházban élnek, pontosan tudják, hogy a biciklit nem olyan egyszerű elhelyezni.

Sok helyen nem engedélyezett, hogy a folyosón tárolják a lakók, emiatt viszont kénytelenek a lakáson belül helyet találni neki.

A gond az, hogy ha ezzel jársz dolgozni, bevásárolni vagy akár csak sportolni, a felületére könnyedén rákerülhet a koronavírus is.

Érdemes hazaérve mindig alaposan áttörölni, ahol csak tudod, és alapos kézmosás után egészen addig nem hozzányúlni, míg újra szükséged nem lesz rá.

Hasonló a helyzet a benzinkutaknál is.

A töltőpisztolyt napi szinten rengetegen érintik meg, és bizony a többség kesztyű nélkül teszi ezt, általában nem frissen mosott kézzel.

Így amikor te is tankolni mész, majd elfeledkezel a kézmosásról, máris plusz esélye van annak, hogy megfertőződj a koronavírussal, és hazavidd magaddal a betegséget.

Pláne, hogy ezek után megérinted a kormányt, megfogod vele a szatyrot, hozzányúlsz a telefonodhoz vagy akár a bejárati ajtó kilincséhez.

Ha utána kezet mosol, nem lesz gond, de ha ezt megelőzően hozzányúlsz az arcodhoz, az sajnos veszélyes is lehet rád nézve.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba