5 dolog amit a gyengébb menstruáció jelezhet - akár terhességet is

Kovács Andrea
Írta: ,
5 dolog amit a gyengébb menstruáció jelezhet - akár terhességet is

Kép forrása: blog.fieldguided.com

Ha a menstruációd bármiben jelentősen eltér a megszokottól, tovább tart, késik, kimarad, esetleg sokkal erősebb, vagy lényegesen gyengébb, mint szokott, mindenképpen érdemes felkeresni egy nőgyógyászt, mert csak ő tudja minden kétséget kizáróan megállapítani, mi állhat a háttérben. A gyengébb menstruáció például ilyen sok féle állapot tünete lehet.

Túl sokat stresszeltél Kép forrása: stylendesigns.com

A mindennapi feszültségek, de még egy munkahelyi konfliktus, vagy akár az anyagi nehézségek is olyan problémaforrások lehetnek, amikkel többnyire képesek vagyunk fizikálisan boldogulni.

Azok az érzelmi megrázkódtatások azonban, amelyek az egész életedet megváltoztatják, például egy szülő elvesztése, már nem ritkán fizikai tüneteket is produkálnak.

A megugró stresszhormonok ilyenkor – nagyon leegyszerűsítve – lekapcsolják a termékenységet, mert úgy ítélik meg, hogy a tested nem bírna most el még egy várandósságot is.

Jó hír, hogy a lelki egyensúly helyreállásával többnyire a fizikai tünetek is maguktól elmúlnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene felkeresned az orvosodat, hogy kizárjatok minden más fizikai panaszt, és természetesen mindez intő jel lehet arra is, hogy ideje segítséget kérned a mentális egészséged érdekében.

Ez éppen olyan fontos, mint a fizikai vizsgálatok!

Sajnos az is előfordulhat, hogy valamilyen komolyabb fizikai probléma áll a menstruáció megváltozása mögött.

A méhnyak összeszűkülése vagy teljes összezáródása például egy ritka, de létező állapot, ami ahhoz vezet, hogy a vér nehezebben jut ki, és lassabban tud távozni a szervezetedből.

Ha gyenge vérzést, de annál erősebb görcsöket tapasztalsz, semmi esetre se halogasd a dolgot, és mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?