Detox kihívás: Kevesebb alkohol, egészségesebb élet – hogyan vágj bele?

Stumpf Bea
Írta: ,

A fergeteges bulik, az ünnepek alatti túlfogyasztás és a hosszú éjszakák sorának lassan vége, azaz jöhet a tavaszi nagytakarítási szezon. Nem csak a lakásodban és a környezetedben érdemes egy kicsit rendet rakni, a szervezeted is tisztításra szorul a hosszú téli hónapok után. Most nem egy újabb diétára hívunk, hanem az italozásra fektetjük a hangsúlyt. Lássuk!

Heti egy Kép forrása: nylon.com

Ha valóban méregtelenítő, tisztító kúrába szeretnél fogni vagy úgy érzed, hogy az elmúlt időszakban kicsit túl sok volt a buli és jó lenne visszaállni a rendes kerékvágásba, akkor azt javasoljuk, hogy haladj kis lépésekben.

Érdemes felkészíteni a szervezeted a változásra, és bevezetni például azt, hogy hetente egy nap legyen az, amikor alkoholt iszol. Legyen szó egy pohár borról, egy koktélról vagy egy nagyobb buliról, próbáld meg betartani a heti egyes szabályt.

Így nem csak jobban fogod érezni magad, de a cukorbeviteled is radikálisan csökken majd.

Ha többféle italt szoktál inni a bulikban, sőt a legtöbbször kevered is őket, akkor már biztos többször megfogadtad, hogy legközelebb okosabb leszel.

Itt az ideje ezeket a fogadalmakat felfrissíteni, hiszen, ha kiválasztasz egy kedvenc italt, és csak azt fogyasztod, akkor nem csak egy hosszú másnapot kerülhetsz el, de a szervezetednek is szívességet teszel vele.

Ha szereted a szénsavasat, akkor lehet ez pezsgő – hiszen miért ne lehetne minden héten valamit megünnepelni vagy esetleg valami, ami mellé akár egy szuper vacsi is készülhet!