5 vészjósló jel, hogy nagyon kevés D-vitamin van a szervezetedben

Gerber Petra
Írta: ,

Egészségesen táplálkozol, sportolsz és odafigyelsz a vitaminpótlásra is? Mégis többször érzed magad lehangoltnak és fáradtnak? Nagyon valószínű, hogy D-vitamin hiányban szenvedsz. A helyzet az, hogy a probléma világméretű, hazánkban pedig különösen jellemző - Magarországon tél végéig a lakosság mintegy 95% szenved D-vitamin hiányban. Lássunk most 5 gyakori jelet, ami a hiányára hívhatja fel a figyelmünket.

Lehangoltság érzés Kép forrása: purrson.tumblr.com

Biztos te is érezted már úgy, hogy a világ összeesküdött ellened. De mi van, ha csak a szervezeted így kiált segítségért? Tudnod kell, hogy a folyamatos lehangoltság érzés, a depresszió szoros összefüggésbe hozható a krónikus D-vitamin hiánnyal.

Ha nem jutsz megfelelő tápanyagokhoz és vitaminokhoz (kiemeltképp D-vitaminhoz), akkor az jelentős hatással lehet a közérzetedre és persze hosszútávon az egészségi állapotodra is. Még nem késő februárban sem gondoskodni magadról, hisz a májusi napos időkig sok van még...

Törékeny csontok Kép forrása: theurbnite.com

30 éves korunk tájékán sajnos megáll a szervezet csontépítő folyamata, a D-vitamin hiány pedig felgyorsíthatja a csontritkulás tüneteit.

Ezért fontos, hogy gondoskodj a D-vitamin megfelelő pótlásáról, ám sajnos ez csupán élelmiszerekből nem fedezhető, még akkor sem, ha te a lehető legegészségesebben étkezel.

A megfelelő bevitelt érdemes három oldalról megközelíteni: napozás, táplálék kiegészítők alkalmazása és D-vitaminban gazdag ételek fogyasztása.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!