Előnyök akár 8 óra alatt: hatásai a testedre, ha elhagyod a cigit

Sándor Alexandra
Írta: ,
Előnyök akár 8 óra alatt: hatásai a testedre, ha elhagyod a cigit

Kívülről fújod a tüdőrák-kockázatot, meg azt is, hogy a dohányzás tulajdonképpen halált okoz? Ennek ellenére mégis rágyújtasz… Valószínűleg immunis lettél a negatív egészségügyi kampányra. Mi most a lehető legmotiválóbb adatokat mutatjuk meg, tehát a másik utat, hogy mi vár rád, ha bölcsen döntesz!

8 órán belül

A szervezet elképesztően hatékony öntisztító folyamatát bizonyítja, hogy az utolsó szál cigaretta után mindössze nyolc órával már eltűnik a felesleges szén-monoxid a véredből.

Érdekes, hogy ez több évtizedes füstölést követően is ugyanennyi időt vesz igénybe.

A dolog legfőbb haszna, hogy több friss oxigén jut majd minden egyes szervedhez és sejtedhez, magyarán jobb minőségű és „táplálóbb” lesz a véred.

Észreveheted, hogy javul a szíved és az érrendszered teljesítménye – különösen, ha elmész edzeni egyet.

Újbóli rágyújtás esetén azonban sajnos ismét megemelkedik a szénmonoxid szintje, tehát addig folytatódik az ördögi kör, amíg le nem állsz a cigivel.

Még ma

Növelheted a teherbeesés esélyét, s egyúttal csökkentheted a kockázatát annak, hogy koraszülött babát hozol a világra.

A dohányfüstben lévő méreganyagok sajnos nemcsak a petesejtjeid minőségét rontják, hanem annak beágyazódását is gátolhatják a méhfalba.

Sőt, kutatások bizonyítják, hogy az anya szervezetében lévő méreganyagok a magzati DNS-re is hatással vannak, így növelhetik a születési rendellenességek kockázatát.

Olyan tanulmányok is léteznek, amelyek a gyermeknél később jelentkező magatartászavarokat hozzák összefüggésbe a nikotinnal.

Ha a fogantatás pillanatában már a nemdohányzók táborához tartozol, az ilyen komplikációknak lényegesen kisebb esélyük van!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv