Kell-e neked tulajdonképpen bio tampon?

Nagy Niki
Írta: ,

Most borzasztó divatos mindenből biót venni, és van, ahol tényleg érdemes is kicsit többet áldozni a bizonyítottan vegyszermentes megoldásokra – a zöldségek és gyümölcsök például ilyenek. De vajon a női intim tisztálkodószerek és eszközök, mint például a tampon, mennyire tartoznak ebbe a kategóriába? Kell nekünk bio tampon, vagy semmi gond nincs a hagyományossal?

Mindig ferde szemmel nézek a boltban a „bio” és „vegán” feliratú dolgokra, hiszen a mindennapokban annyira összemossuk ezeket a most trendivé vált címkéket, hogy lassan biovegánvegyszermentes palackozott levegőt is árulnak majd borsos áron, az emberek pedig meg is veszik...

Amíg részemről a vegán termékek egyelőre nem olyan fontosak, inkább a húsbevitelemet csökkentem, mint hogy kétes eredetű vegán termékekért az átlagár többszörösét adjam ki, de a bio ételekre és italokra azért oda szoktam figyelni, és amikor tehetem, ilyet vásárolok – hiszen ez nagy vonalakban azt jelenti, hogy minimális vegyszerrel készítették el azt. De az élelmiszereken kívül lassan mindenhová bekúszik ez a bio-téma, hiszen már lehet bio tamponokat is vásárolni, persze sokkal drágábban, mint a normál verziókat. Van ennek egyáltalán értelme?

Kép forrása: gregorylee/Depositphotos.com

A Women’s Health magazin szakértőt kérdezett meg arról, érdemes-e ilyen tamponra költeni az ember lányának. Alyssa Dweck nőgyógyász elmondta, hogy amíg a hagyományos tamponok műselyemből vagy normál pamutból készülnek, addig a bio verziók vegyszermentes pamutból. Utóbbit peroxiddal fehérítik, a hagyományos változatot pedig klórral teszik ragyogóan tisztává.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv