7 gyakori betegség, ami mögött lelki bajok állnak

Zabolai Margit
Írta: ,
7 gyakori betegség, ami mögött lelki bajok állnak

Sokan gondolják úgy, hogy testünkben minden mindennel összefügg, és hogy a betegségek mögött mindig valamilyen lelki probléma is meghúzódik. Ugyan a pontos diagnózisért és kezelésért mindig fel kell keresned az orvosodat, az semmiképpen sem árt, ha emellett magadba nézel, és megpróbálod feltárni, hogy nincs-e tényleg valamilyen elfojtott problémád is, amit ideje lenne megoldani. Az alábbiakban megtudhatod, milyen betegség milyen gondot jelezhet.

Reuma

A reumás panaszoknak egyértelmű fizikai okai vannak, de a fájdalomérzet súlyossága már lehet lelki tényezők függvénye.

Az öregedéstől való félelem, illetve a magány érzése megerősítheti a fájdalmat, míg ha továbbra is aktív életet élsz, társaságba jársz, és a környezeted azt érezteti veled, hogy továbbra is hasznos és fontos vagy számukra, a tünetek is elviselhetőbbek lehetnek.

A reuma azt is jelezheti, hogy még meg kell tanulnod elfogadnod a változásokat, azt, hogy bár nem maradhatsz örökké fiatal, minden kornak megvan a maga szépsége.

Herpesz

A herpesz általában egy elfojtott probléma kiütközése, amivel nem akarsz szembenézni.

Jellemzően egy olyan konfliktus áll a háttérben, ami egy hozzád közel álló emberrel kapcsolatos, például a szüleiddel vagy a partnereddel.

Mivel félsz attól, hogy a probléma kimondása viszályt szülne, inkább elfojtod az érzelmeidet, a tested viszont tiltakozik ez ellen, hiszen így egy számodra kellemetlen szituációban ragadsz, a lenyelt méreg pedig herpesz formájában jelentkezik.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján