4 betegség, ami a felnőttkori pattanásaid mögött bújhat meg

Nagy Niki
Írta: ,

Ha azt hitted, hogy a húszas éveiddel a pattanásos tinibőrt is magad mögött hagyhatod, de mégsem így történt, akkor üdv a klubban – a felnőttkori akné komolyan megnehezítheti az ember életét, főleg akkor, ha nem tudod, miért áldott meg vele a sors. Ha a pattanásaid nagyon makacsak, és nem akarnak múlni, az komolyabb rendellenességekre is utalhat – ha úgy érzed, baj lehet, érdemes elmenned orvoshoz, és az alábbi problémákat kizárni.

1. Hormonális problémák

Ha a hormonháztartásod felborul, pattanások alakulhatnak ki az arcodon – ez természetes dolog például a menstruációd első néhány napjában, vagy közvetlenül előtte, de ha máskor is jelentkezik, érdemes megnézetned, hogy a hormonjaid rendben vannak-e.

Ez különösen akkor lehet fontos, ha fájdalmas, nagyobb és gyulladt pattanásaid vannak az álladon, a nyakadon és a hátadon.

Lehet, hogy egy egyszerű fogamzásgátló megoldja a problémát, de az is előfordulhat, hogy máshogy kell beállítani az egészséges egyensúlyt.

4 betegség, ami a felnőttkori pattanásaid mögött bújhat megKép forrása: Lenets_Tatsiana/depositphotos.com

2. Allergiás vagy valamire

Akár ételallergia, akár valamilyen más anyagra jelentkező érzékenység is okozhatja, hogy kipattogsz, de még a parfümödre is allergiás lehetsz. Egyre gyakrabban jelenik meg a magazinokban, hogy a tejtermékek is okozhatnak hasonló allergiát, de ezt tudományosan még nem sikerült alátámasztani – azért érdemes kipróbálni, hogy ha kevesebbet fogyasztasz bizonyos ételekből, akkor elmúlnak-e a puklik.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!