5+1 baktériumölő növény, amivel átlendülhetsz a legtöbb betegségen

Scheftsik Tamás
Írta: ,
5+1 baktériumölő növény, amivel átlendülhetsz a legtöbb betegségen

Kép forrása: adolescents.cat

Az egyre erősebb baktériumok ellen egyre erősebb antibiotikumokkal küzdünk, pedig ez egy ördögi kör, hiszen éppen attól válnak ellenállóvá ezek az apró lények, mivel lépten-nyomon ilyen agresszív anyaggal kezelik őket. Orvos tanácsát persze ki kell kérni, ám tény, hogy a következő növények segítségével természetes módon legyőzhetőek akár az ellenálló baktériumok is.

Retek

Mustárolaj- glikozidokat tartalmaz, ennek köszönhetően antibakteriális hatású. Semmi egyéb dolgunk nincs vele, mint elfogyasztani, és várni.

Az anyagai a tüdőn és a vesén keresztül fejtik ki a hatásukat, így sikerrel alkalmazhatjuk hörgő- és hólyagfertőzéseknél. Nem utolsó sorban a C- vitamin tartalma is igen magas, ezért, ha tehetjük, fogyasszunk belőle bőven.

Fokhagyma

Talán a legismertebb antibakteriális hatású növény. Az amarilliszfélék családjába tartozó, illatos zöldség erejét nem csak a népi hagyomány igazolta, hanem az orvostudomány is.

A gombaölő és antibakteriális hatása mellet tartalmaz egy vegyületet, az allicint, ami ezenkívül ráksejt ellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.

Magas a vitamintartalma, így fogyasztása komoly segítséget jelent az immunrendszerünknek. Sajnos azonban aromái rendszeres fogyasztás esetén nem csak a szánkból áradnak, hanem a pólusaink is azt ontják magukból, ami nem kifejezetten kellemes szaghatással jár együtt.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!