B12 vitaminhiány? Íme a leggyakoribb tünetek!

Stumpf Bea
Írta: ,

Ahogy öregszel, a tested egyre kevésbé képes feldolgozni az ételekben lévő B12 vitamint, így gyakran előfordulhat, hogy vitaminhiány is kialakul. Ez még inkább jellemző bizonyos diéták esetén, illetve akkor, ha folyamatosan valamilyen gyógyszert szedsz. Mivel a tünetek elég jellemzőek, ezért ha odafigyelsz, könnyen felfedezheted, ami után nincs más dolgod, csak egy gyors vérvétel és egy kis vitaminpótlás. Lássuk mik a leggyakoribb tünetek!

A bevásárlótáskát túlsúlyosnak érzed Kép forrása: forums.thefashionspot.com

Előfordul, hogy úgy érzed, hogy a legkisebb megerőltetés is egy hosszú cardio edzéssel ér fel nálad, a bevásárlótáskával hazafelé többször meg kell állnod, illetve a lépcsőzés is megterelő számodra, arról már nem is beszélve, hogy ha húsz métert kell futnod a busz után, akkor csak kapkodod a levegőt?

Ha a vörösvérsejtek a testedben nem kapnak elég oxigént, illetve a B12 vitaminszinted túl alacsony, akkor ideje egy kis pótlásnak!

Kúrára fel!

Feledékeny vagy

Mobiltelefon a hűtőben, a zárban felejtett kulcs, bekapcsolva hagyott tűzhely, az a szó, ami már órák óta nem jut eszedbe.

Ha ismerős az érzés, hogy gyakran felejtesz el apróságokat a mindennapokban, akkor még ne aggódj, nem biztos, hogy olyan nagy a baj.

A feledékenység hátterében ugyanis sokszor csupán a B12 vitaminhiány áll, amit egy háziorvossal egyeztetve könnyedén orvosolhatsz.