Az olívaolaj jótékony hatásai

bien.hu
Írta: ,
Az olívaolaj jótékony hatásai
A legolcsóbb és leghatékonyabb csodaszer, legyen szó szépségápolásról, vagy egészségünk fenntartásáról.
Az olíva a kezdetektől napjainkig

Olyan országokban, mint Görögország, Olaszország vagy Spanyolország, évezredekkel ezelőtt felfedezték már az olíva olaj jótékony hatásait. Segít a vér magas koleszterinszintjének csökkentésén, szív- és érrendszeri betegségeken, jó székrekedésre, gyomorpanaszokra, száraz bőrre és terhességi csíkokra.
Bár az olajfa Ázsiából származik, már több mint 3000 éve termesztik a mediterrán országokban, és az olajbogyóból vonják ki az olívaolajat. Éppen ezért a mediterrán országokban az olívaolaj fogyasztásának köszönhetően az emberek kisebb hányada szenved szív- és érrendszeri megbetegedésekben.
Az olívaolajban fellelhető növényi nyálka védi az emésztőrendszert. Az ősi civilizációkban olívaolajat használtak a sebek gyógyítására. Ma köztudott, hogy nagyszerű orvosság bőrproblémákra és hatékony hidratáló anyag. 

Az olaj minősége

Válaszd ki a legjobb minőségű extra szűz olívaolajat. Ez garantálja, hogy az olajat hidegen préselték frissen szüretelt olajbogyóból, és nem tartalmaz vegyi anyagokat.

A legjobb íze ennek a típusú olívaolajnak van.
Tipp: A zöld színű olaj finomabb, mint a sárga változat.
Összetételében az olívaolaj 77%-ban telítetlen zsírsavakat tartalmaz, 14%-ban telített zsírsavakat és 9%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakat, E-vitamint és növényi nyálkát.