Az áldásos tőkehalmáj olaj

Fischer Anna
Írta: ,
Az áldásos tőkehalmáj olaj
A tőkehalmáj olaj, vagy ahogy korábban nevezték, a csukamájolaj kicsit negatív megítéléssel került be a köztudatba, ráadásul teljesen érdemtelenül. A rossz hír oka valószínűleg az, hogy sok embernek idézett fel rossz gyermekkori emléket, amikor a szülők belediktálták a szájukba a csukamájolajat, de ettől függetlenül az egészségre gyakorolt hatása páratlan, így érdemes megbarátkozni vele!
Omega-3 zsírsavak
A tőkehalmáj olaj talán legfontosabb összetevői az Omega-3 zsírsavak, amelyek számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.
Egyre több kutatás igazolja, hogy a szervezet szinte minden részére jótékony hatással vannak, kezdve az agy fejlődésének támogatásánál, egészen addig, hogy akár az ízületi kopásokat, és több gyulladásfajtát is képesek gyógyítani.
D-vitamin
A D-vitamin az angolkór nevű betegség ellen képes felvenni a harcot, mivel főleg gyerekkorban nagyon sokat segít a szervezet egészséges működésében, fejlődésében.
A csontok megfelelő erősségének, egészségnek biztosításában pótolhatatlan szerepe van. A bevitt mennyiséget azonban nem kell túlzásba vinni, mivel kis mennyiségben is kifejti jótékony hatását.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz