Az 5 legnagyobb mítosz a napozásról, amit jobb, ha elfelejtesz - az egészséged érdekében

Szirák Viki
Írta: ,
Az 5 legnagyobb mítosz a napozásról, amit jobb, ha elfelejtesz - az egészséged érdekében

Kép forrása: unsplash

Nyáron szinte megállás nélkül érnek minket a napsugarak, nyaraláskor pedig szinte elmaradhatatlan, hogy legalább néhány órára kifeküdjünk a partra barnulni. Azonban az elmúlt években rengeteg mítosz terjedt el a napozással kapcsolatban, az egészséged érdekében pedig fontos tudnod, ezekből mennyi igaz!

Sokan gondolják azt, hogy csak a világosabb bőrű embereknek kell a leégéstől és ennek következményeitől tartaniuk, pedig igazából ennek semmiféle valóságalapja nincs.

A bőrrák kialakulásának esélye náluk is ugyanúgy fenn áll, attól függetlenül, hogy mennyi napon töltött idő után kezdenek el leégni.

Sőt, sajnos gyakran gondolják azt, hogy sötétebb bőrük miatt nem alakulhat ki náluk bőrrák, így sokszor később is mennek el orvoshoz a tünetekkel.

Ma már a boltok polcain akár 50 faktoros naptejet is találhatsz, sokan viszont úgy gondolják, 15 is bőven elég, hiszen ez megvédi őket az UV-sugárzástól.

Azonban szakértők szerint az emberek többsége nem megfelelően alkalmazza a naptejet: sokan túl keveset kennek magukra első körben, vagy pedig nem ismétlik meg ezt elég gyakran (ha a medencében vagy a parton ülsz egész nap, legkésőbb 3 órán belül újra be kéne kenned magad).

Emiatt az 50 faktoros naptej olyan hatással van a bőrödre, mintha mindössze egy 20 faktorosat használtál volna!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!