Szemmel láthatóan rengeteget árt a szépségednek a stressz: 4 komoly károsító hatás

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Szemmel láthatóan rengeteget árt a szépségednek a stressz: 4 komoly károsító hatás

Kép forrása: deepphoto.tk

Manapság talán nincs olyan ember a modern világban, aki ne stresszelne rendszeresen. Izgulunk az új projektünk sikerességért, aggódunk, hogy jól sikerüljön az állásinterjúnk, vagy csak lenyűgözzük az anyósunkat az első vendégség során. Egy ideig a stressz jótékony hatású, azonban hosszútávon ismert egészség- és szépségkárosító hatása.

Bőrproblémák Kép forrása: wattpad.com

Szintén egy olyan szépséghibáról beszélhetünk, amit nem lehet kizárólag ráfogni egy-egy kiváltó tényezőre, hiszen a bőrproblémákat éppúgy okozhatja valamilyen hormonális változás, mint egy számodra nehezen emészthető étel, vagy éppen a stressz.

Az ugyanakkor garantált, hogy ha sokszor idegeskedsz és aggodalmaskodsz, a bőrödön is meglátszik majd. Kezdve azzal, hogy ilyenkor óhatatlanul is megváltozik az arckifejezésed. Márpedig, ha újra és újra összeráncolod a homlokodat, vagy összeszorítod a szádat, megjelennek a ráncok az arcodon. Ez nyilván óhatatlan az idő múlásával, ám nem mindegy, hogy a mosolyráncaid mélyülnek-e el, vagy éppen két vonal jelenik meg a szemöldököd között.

A stressz jellemző mellékhatása még a pattanásos bőr, amiért részben szintén az emésztés hatékonyságának csökkenése okolható.

Emésztési problémákat okoz Kép forrása: instagram.com

Sokkal több mesterséges adalékanyagot eszünk, mint valaha, és ez különösen igaz azokra, akik stresszes életmódjukból adódóan egyébként sem étkeznek túlságosan egészségesen. Ez – hónapok, évek elteltével – jóval komolyabb problémákat okoz, mint a szépséged kérdése.

Azonban addig, míg a stressz és helytelen érkezés következtében kialakulnak a súlyos betegségek, a külsőd is kevésbé előnyös formát ölt majd.

Tökéletes példa erre a puffadás, amit persze más probléma, pl. ételintolerancia is okozhat, de bizony a stressz egyik mellékhatása is ez a kellemetlen gond. Ennek oka az, hogy stressz esetén a tested a probléma megoldására figyel, és kevésbé létfontosságú folyamatokat szorít háttérbe. Ilyen az emésztés is.

Mi az eredmény? Gyakori puffadás, gyomorégés, hasmenés, székrekedés, vagy éppen hányás. A szépségedet illetően ez leginkább fakó, sápadt arcbőrben és pluszkiló-hatású puffadásban nyilvánul meg.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv