Előzd meg a puffadást – 5 apró trükk a lapos hasért

Balatoni Dóra
Írta: ,
Előzd meg a puffadást – 5 apró trükk a lapos hasért

Kép forrása: dashek!depositphotos.com

A puffadás nagyon kellemetlen érzés, no és persze látványnak sem szép. Még azokkal a lányokkal is előfordul a felpuffadt has, akik egyébként nagyon vékonyak. Mindez annak köszönhető, hogy nem figyelnek eléggé az életmódjukra, a megfelelő étkezésre. Néhány apró változással azonban ez a kellemetlenség is megszüntethető. Nézzük, mire kell odafigyelnünk!

Egyél gyümölcsöt vacsora után Kép forrása: begoodorganics.com

Ha teheted, az édesség helyett, nassolás gyanánt jutalmazd meg magad finom gyümölcsökkel.

Ezzel a saláták mellett extra rostokat juttatsz a szervezetedbe, amellyel megkönnyíted az emésztést és elkerülöd a puffadást. Nehezen veszed rá magad az almára?

Számtalan választási lehetőséged van, próbáld ki a különböző déli gyümölcsöket, például a mangót vagy a kivit, esetleg a bogyós gyümölcsöket.

Ha pedig csak alma van otthon, kend meg a szeleteket cukormentes mogyoróvajjal, így sokkal ízletesebb és laktatóbb lesz.

Kerüld a cukrot Kép forrása: glamour.com

Számtalan pozitív egészségügyi hatása van annak, ha csökkented a cukor fogyasztását, többek között puffadni sem fogsz. Jól hangzik, ugye?

Csupán betartani nehéz… Teljesen megértjük, ha néha nem tudsz nemet mondani egy-egy csábító falatnak és jól esik egy szelet csokoládé, de próbálj meg minél kevesebb cukrot bevinni a szervezetedbe.

Ugyanez vonatkozik a feldolgozott szénhidrátokra is, érdemes csökkentened a kenyér és a tészta fogyasztását.

Segíthet az is, ha megvizsgálod, pontosan milyen élelmiszer okoz nálad puffadást, lehet, hogy a glutén, a tejtermékek vagy a tojás okozza. Ha szükségét érzed, konzultálj orvosoddal, hogy megtaláljátok a számodra ideális diétát.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!