Apró jelek, hogy nem vagy teljesen egészséges

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Apró jelek, hogy nem vagy teljesen egészséges

A testünk minden nap megannyi jelet küld egészségi állapotunkról, fizikai terhelhetőségünkről. A kérdés csak az, figyelünk-e magunkra és észrevesszük-e a figyelmeztető jeleket, vagy legyintünk, és ráfogjuk valamilyen banális okra a tüneteket? Te ne kövesd el ezt a hibát, vedd észre, ha a tested figyelmeztet!

A puffadás egy kellemetlen, sok esetben kínos tünet, de szinte minden ember életében jelen van.

Mivel ennyire hétköznapi, a többség igyekszik nem foglalkozni vele, annak ellenére, hogy zavarja a probléma.

Pedig nagyon is érdemes időt szánni a puffadás okának kiderítésére, hiszen ételérzékenység, vagy más tünetek társulásakor allergia is állhat a háttérben.

Ennek jelentős veszélye, hogy a szervezet állandó stresszben van, ha nem ügyelsz a jelzéseire, és nem figyeled, nálad mi váltja ki a panaszokat.

Mivel egy idő után a tested nem fogja tudni tolerálni a számára problémás ételeket, kialakulhat egy komoly allergia, immunrendszer-gyengeség, illetve alkatilag más, komoly betegség, például pajzsmirigyprobléma.

A szájszag mindenkit zavar, nem csak azt, aki szembesül a kínos gonddal, hiszen ez a környezetben tartózkodók számára ugyancsak kellemetlen.

Megint olyan problémáról beszélünk, amit a többség tüneti kezeléssel próbál orvosolni, holott a szájszag gyakorlatilag minden esetben valamilyen betegséget jelez (kivéve természetesen akkor, ha pontosan tudod, hogy egy korábban elfogyasztott étel váltotta ki).

A rossz szagot okozó fogat nagyon gyorsan kezelni kell, ugyanis a gyulladás a szervezet többi részén is problémákat generálhat.

Ugyanígy oka lehet még a szájszárazság is. A szag gyakran a gyomorból ered, ami emésztési gondokra, vagy más szervi problémákra utal.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!