Egy anorexiás lány igaz története – Erőt adhat mindenkinek az újrakezdéshez

Berényi Nóri
Írta: ,
Egy anorexiás lány igaz története –  Erőt adhat mindenkinek az újrakezdéshez

Kép forrása: Guas/Depositphotos.com

Noémi csak szeretett volna csinos lenni. Egy olyan lány, aki után fütyülnek az utcán, leszólítják a diszkóban és randira hívja a suli leghelyesebb pasija. De a szép álmok egyszer csak rémálommá váltak, mikor elveszítette a kontrollt és majdnem az életét is. Egy probléma, amit rengeteg nőt érint és talán ez a történet erőt adhat mindenkinek az újrakezdéshez.

Alapból mindig egy kicsit husibb voltam a korombeli lányoknál, ami mindig is zavart, de annyira mégsem, hogy tegyek ellene. Sokszor csúfoltak, durva szavakkal illettek, de kifelé soha nem mutattam, hogy bántott.

Még a családom sem tudta, hogy sokszor álomba sírtam magam. Megalázónak éreztem elmondani bárkinek is, mert tudtam, hogy csak sajnálnának érte, azt pedig nem akartam. A gimi első éve maga volt a pokol. Rettenetesen meghíztam és azt vettem észre magamon, hogy már inkább hasonlítok egy középkorú nőre, mint egy tinédzserre.

Az is megalázó volt, mikor a férfiosztályon kellett farmert vennem. De belül mindig is egy törékeny lánynak éreztem magam.

Mitől kezdtél el fogyni? Kép forrása: nutritionstripped.com

Kezdetben az is elég volt, hogy köretnek kizárólag párolt zöldséget ettem, elhagytam a kenyeret és a cukrot is. Ettől rögtön lement nagyjából 20kg, de mondjuk volt is miből.

Ekkor már harmadéves voltam a gimiben, elkezdett megváltozni az életem. Hirtelen azon kaptam magam, hogy már érdekel a divat, tudok öltözködni és valljuk be, a dícsérő szavak is igazán jól estek. Hozzáteszem ekkor még mindig jócskán volt rajtam felesleg.

Egy jó ideig stagnáltam és tudtam, hogy még szigorúbbnak kell lennem magamhoz. Így elkezdtem az ételek mennyiségét is csökkenteni, de éppen csak minimálisan. Emellett minden nap fél órát tornáztam. Visszagondolva nagyon megszállott voltam. Két éven keresztül egyetlen egy napot sem hagytam ki, még akkor sem, ha beteg voltam. Rettenetesen féltem attól, hogy minden leadott kiló újra visszakúszik rám.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!