Háton vagy oldalt fekve kényelmes? Ezt jelenti, hogy milyen pózban alszol

Serestyén Sára
Írta: ,
Háton vagy oldalt fekve kényelmes? Ezt jelenti, hogy milyen pózban alszol

Kép forrása: unsplash

A testbeszédedből egyértelműen lehet következtetni a személyiségedre. Az, hogy hogyan kommunikálsz, milyen verbális és non-verbális jeleket használsz, sok mindent elárulhat rólad. De, nem csak éber állapotodban leplez le a testbeszéded, azzal, hogy milyen pózban alszol szintén sok minden kideríthető rólad és az egészségi állapotodról is. Te melyik pózban alszol szívesen?

Azok, akik úgy alszanak esténként akár az embrió az anyaméhben, azok szeretik a biztonságot és a megnyugvást.

Társaságban nem ők vannak a középpontban, inkább biztos megfigyelők, és csak akkor kezdeményeznek, ha már kényelmesen érzik magukat.

Kétszer annyi nő kedveli ezt a biztonságot adó pozíciót, mint férfi.

Ez azért is lehet, mert ez a póz a legalkalmasabb a menstruációs fájdalmak enyhítésére, de vállfájás és nyakfájás esetén is ajánlott ebben a pózban feküdni.

Sőt, az egész napi üléstől megfáradt csigolyákat is remekül meg tudod nyújtani ezzel a pózzal.

A farönk póznak két változata van: az egyik amikor kinyújtott, egyenes lábakkal fekszel a karjaid melletted a testedhez simulnak, a másik pedig mikor a karjaiddal előrenyúlsz, mintha meg akarnál fogni valamit.

Az első verzió személyisége eltérő, mint a másodiké.

Ha úgy szeretsz aludni, hogy a karjaid melletted vannak, akkor te egy nagyon nyitott, idegenekkel is jól kommunikáló, mindent bele típus vagy. Viszont lehet, hogy túlságosan is megbízol olyanokban, akikben nem kellene.

A kinyújtott kézzel alvókat zárkózottabb személynek írják le a kutatások. És kevésbé hiszékenynek.