Az 5+1 legnagyobb mítosz az alvásról

Nagy Niki
Írta: ,

Mindannyian szeretnénk jókat aludni, és a legtöbben már azzal is tisztában vagyunk, mennyire fontos az, hogy kipihenjük magunkat egy hosszú nap végén. Az alvásnak milliónyi pozitív hozadéka van – nélküle az agyad nem tud megfelelően újratöltődni, a bőröd fakó és problémás lesz, az idegrendszered pattanásig feszül, ráadásul a tested úgy fog ragaszkodni a felesleghez, hogy szinte lehetetlen lesz ledobnod néhány kilót. De helyesen alszol valójában? Tisztában vagy vele, hogy hogyan maxolhatod ki az alvási idődet? Ha ezt a 6 mítoszt elhiszed, akkor biztosan nem.

Ez egyáltalán nem biztos, sőt - nehéz elhinni, de a túl sok alvás is okozhat fáradtságot, ahogyan még egy sor egészségügyi probléma is.

Ha tudod, hogy minden nap 7-9 órát alvással töltesz, és nem is ébredsz fel többször az éjszaka folyamán, akkor elkezdhetsz gyanakodni, hogy valami más lehet a baj.

Lehet, hogy nem viszel be elég tápanyagot, keveset, vagy éppen túl sokat eszel – érdemes átgondolni az életstílusodat is, nemcsak az alvásodat.

Nagyon régóta tartja magát az a mítosz, hogy az idősebb emberek kevesebbet alszanak, ez viszont nem igaz – egyszerűen rosszabbul alszanak éjszaka, ezért napközben több pihenésre van szükségük, de az összes alvással töltött órájuk nekik is meg kell, hogy legyen.

Ez ugyanúgy 7-9 óra, mint egy fiatal felnőttnek.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv